Úvod Novinky Osobnosti
Hudobný svet v slzách. Vo veku 96 rokov nás navždy opustil skladateľ a hudobník Pavol Zelenay
Hudobný svet v slzách. Vo veku 96 rokov nás navždy opustil skladateľ a hudobník Pavol Zelenay

Hudobný svet v slzách. Vo veku 96 rokov nás navždy opustil skladateľ a hudobník Pavol Zelenay

Jeho osobnosť si pripomenieme v televíznom aj v rozhlasovom vysielaní.

Slovenská televízia a rozhlas s hlbokým zármutkom prijala správu o úmrtí hudobného skladateľa, dramaturga, redaktora a publicistu Pavla Zelenaya. Ten zomrel v pondelok 8. júla vo veku 96 rokov.

Pavol Zelenay sa narodil 15. apríla 1928, celý svoj život zasvätil hudbe. Ako autor hudby získal dvakrát zlatú Bratislavskú lýru, v spolupráci s Jánom Siváčkom sa zaslúžili o vznik československého i medzinárodného festivalu populárnej piesne Bratislavská lýra.

Spomienka na Pavla Zelenaya

V televíznom vysielaní si Dvojka jeho osobnosť pripomenula v pondelok 8. júla večer o 20.10 hod. v relácii Anjeli strážni. Rádio Slovensko si dnes 8. júla pripomenie osobnosť tohto hudobného skladateľa, dramaturga, redaktora a publicistu vo vysielaní Rádiožurnálu.

Rádio Regina Západ v stredu, 10. júla o 14.05 hod. odvysiela exkluzívnu premiéru relácie Hudobné dvojičky, ktorú Pavol Zelenay pripravil sám po obsahovej, ale aj po technickej stránke. Vo štvrtok 11. júla o 22.30 hod. v relácii Bez slov budú odvysielané inštrumentálne skladby a verzie piesní Pavla Zelenaya v podaní Tanečného orchestra Československého rozhlasu v Bratislave.

V piatok 12. júla o 23.00 hod. a v repríze v nedeľu 14. júla o 21.00 hod. Na koncerte s Reginou prinesie Rádio Regina Západ zostrih koncertu, ktorý bol nahratý a uvedený pri príležitosti 90. narodenín skladateľa v roku 2018. Účinkuje Big Band Pavla Zajáčka a sláčiková skupina SOSR.Rádio Devín ponúkne zajtra ráno 9. júla o 08.05 hod. v prúdovom vysielaní Ladenie, v rubrike Čo dnes počúva, poslucháčom výber autorských skladieb Pavla Zelenaya.

25 50 75 90
FOTO: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia