Úvod Novinky Osobnosti
Moderátorka Správ Janette Štefánková o príprave vysielania. Neprichádzame do práce hodinu pred
Moderátorka Správ Janette Štefánková o príprave vysielania. Neprichádzame do práce hodinu pred

Moderátorka Správ Janette Štefánková o príprave vysielania. Neprichádzame do práce hodinu pred

Mnohí si myslia, že moderátori sa len nalíčia, prečítajú si scenár a idú do štúdia.

Moderátorka Správ STVR Janette Štefánková je dlhoročná televízna stálica a tvár spravodajstva. Kým sadla za moderátorský stôl, prešla si poriadne dlhou cestou.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rozhlasové začiatky

„Vždy, keď sa človek dostane k takejto práci, mal by si prejsť nejakou cestou a vyskúšať si toho viac. Ja som začínala v regionálnom rádiu v Dubnici nad Váhom. Tam začala láska, boli sme jedna veľká rodina. To bola tá veľká škola,“ povedala.

Prechádzala viacerými rozhlasovými stanicami, z Dubnice prišla do Bratislavy, kde pracovala vo viacerých súkromných rádiách, až skončila v Slovenskom rozhlase. Tam už pracovala súbežne s televíziou.

Janette Štefánková.jpg

„Robila som v Twiste, keď mi zavolali, žeby ma chceli zavolať na konkurz do televízie. Vybrali si ma do ranného magazínu, kde bolo aj spravodajstvo, aj lifestylové,“ spomína. Takto sa už dostala do televízie, odkiaľ bol krok do spravodajstva, o ktorom si spočiatku myslela, že nie je pre ňu.

Príprava moderátorov Správ

Mnohí si myslia, že moderátori prídu do práce tak hodinu pred tým, dajú sa nalíčiť, oblečú sa a idú do štúdia. „Ono to tak nefunguje. Prichádzame do práce o 13. Prvá cesta vedie do maskérne a potom sa po zhruba hodinke venujem vysielaniu. Sadám k počítaču, kde už máme pripravený scenár, kde vidím to, čomu sa budeme venovať. Prebehnem si to,“ prezrádza Janette.

To, ako pokračuje ich príprava, čo všetko zahŕňa a kedy vlastne končia a odchádzajú domov, sa dozviete vo videu.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia