Úvod Novinky Osobnosti

Zomrela dlhoročná riaditeľka známeho divadla. Marcela Kršková mala 68 rokov

Pôsobila aj ako poslankyňa a hlavná kontrolórka mesta.

Zomrela dlhoročná riaditeľka známeho divadla. Marcela Kršková mala 68 rokov
Ako informovalo regionálne periodikum MY Zvolen, v utorok 3. septembra zomrela dlhoročná riaditeľka Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene Marcela Kršková. Informáciu uverejnilo na sociálnej sieti samotné divadlo a aj mesto Zvolen.

Banskobystrická mediálna stránka bystricak.sk priniesla totiž informáciu, že vo Zvolene Marcela Kršková pôsobila aj ako poslankyňa mesta a po odchode z divadla bola hlavnou kontrolórkou mesta Zvolen.

Spomínala dopredu


V zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja pôsobí Divadlo Jozefa Gregora Tajovského ako najväčšia kultúrna inštitúcia a ako jediné profesionálne činoherné divadlo. Prvé predstavenie na jeho doskách sa uskutočnilo na piate výročie SNP 28. augusta 1949 a pri 50. výročí divadla Marcela Kršáková podľa myzvolen.sk napísala: Niekedy sa darilo viac, inokedy menej. Nebola to diaľnica. Bolo treba prekonať veľa zákrut, ísť obchádzkami, občas sa aj vrátiť. Ja verím, že naši nasledovníci budú pri hodnotení ďalšieho jubilea mať o čom písať, spomínať na tvorcov divadelného kumštu v baťkovskom divadle."

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského na svojej sociálnej sieti ďalej uviedlo: V roku 2008 získala Marcela Kršková za svoju činnosť v našej inštitúcii Cenu Kvet kultúry a umenia Banskobystrického samosprávneho kraja za cieľavedomé uplatnenie efektívneho manažmentu a marketingu v kultúre a divadelnom umení."


Výsledky práce Marcely Krškovej mali výrazné dopady na činnosť divadla. Na čele Divadla Jozefa Gregora Tajovského stála Marcela Kršková od roku 2000 až do roku 2010. Okrem iného v divadle zaviedla Marcela Kršková Dni otvorených dverí, Dni divadla či anketu Motýľ.
25 50 75 90