Úvod Novinky Osobnosti
Český herec obrátil zbraň na seba a spáchal samovraždu. Karel Heřmánek mal 76 rokov
Český herec obrátil zbraň na seba a spáchal samovraždu. Karel Heřmánek mal 76 rokov

Český herec obrátil zbraň na seba a spáchal samovraždu. Karel Heřmánek mal 76 rokov

Tragédia sa stala na strelnici v Jevanoch pri Prahe.

Na strelnici v Jevanoch pri Prahe sa doobeda v sobotu 24. augusta stala tragédia. Ako priniesol informáciu český server iDnes.cz, český populárny herec Karel Heřmánek tu podľa očitých svedkov otočil zbraň na seba a stlačil spúšť. Mal 76 rokov.

Český server novinky.cz sa snažil informáciu overiť u českej polície. Hovorkyňa stredočeskej polície Barbora Schneeweissová uviedla: "Včera (24. 8. 2024) dopoludnia sme mali výjazd na streľnicu, kde muž ročník 1947 proti sebe obrátil zbraň a vystrelil. Aj napriek veľkej snahe sa ho už nepodarilo zachrániť."

Rodina herca na sociálnej sieti uverejnila oznam: "Bolesť, ktorá nás zasiahla, je nezmerateľná. Ďakujeme za všetky prejavy sústrasti a prosíme o rešpektovanie súkromia."

Blízki tak urobili na sociálnej sieti prostredníctvom oznamu Divadla Bez zábradlí, ktoré Karel Heřmánek spolu so svojou manželkou moderátorkou Hanou Heřmánkovou založili: "Včera v dopoludňajších hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, otec a starý otec Karel Heřmánek. Bolesť, ktorá nás zasiahla, je nezmerateľná."


Herca Karla Heřmánka si budeme navždy pamätať z desiatok kultových filmových príbehov. Do klasiky patrí jeho stvárnenie postavy Lucifera z rozprávky S čerty nejsou žerty (1984), ale aj výkon vo filme kultového režiséra Karla Kachyňu Smrť krásnych srncov, Krakonoš a lyžníci, Fešák Hubert, Na pytlácke stezce, Smrt stopařek a v mnohých iných snímkach. V populárnom televíznom seriáli Profesionáli prepožičal svoj hlas britskému hercovi Martinovi Shawovi, ktorý stvánil postavu detektíva Doylea. Práve v dabingovom štúdiu sa zoznámil s druhou manželkou Hanou.

Herec Karel Heřmánek sa narodil 17. októbra 1947 v Prahe a je absolventom brnenskej Janáčkovej akadémie múzických umení (1972), kde boli jeho spožiakmi rovnako dnes už legendárni herci Jiří Bartoška, Pavel Zedníček, Jana Švandová a i. Vytvoril stovky divadelných postáv, napríklad exceloval v divadelnej hre príbehu Milana Kunderu s Jiřím Bartoškou Jakub a jeho pán (1975, 2005, televízny záznam 2014).

Podľa českých médií, mal Karel Heřmánek zdravotné problémy. Naposledy v máji tohto roku herca postihol tragicky bolestivý zápal trojklanného nervu. Mediálny web blesk.cz napísal, že mu zápal trojklanného nervu mal spôsobiť ochrnutie polovice tváre. Z prvého manželstva mal Karel Heřmánek dve dcéry, z druhého manželstva s Hanou Heřmánkovou mal troch synov, ktorí prevzali už predtým po otcovi vedenie Divadla Bez zábradlí v centre Prahy.



25 50 75 90
ČTK, iDnes.cz, novinky.cz, blesk.cz

Živé vysielanie ??:??

Televízia