Úvod Novinky Osobnosti
Herecké začiatky Zdeny Studenkovej. Prezradila, že mala veľké šťastie
Herecké začiatky Zdeny Studenkovej. Prezradila, že mala veľké šťastie

Herecké začiatky Zdeny Studenkovej. Prezradila, že mala veľké šťastie

Herec musí mať v prvom rade veľký talent a potom aj šťastie.

Herečka Zdena Studenková bude jednou z osobností, ktoré uvidíte v novej relácii Sieň slávy od 10. októbra. Herecká ikona je na scéne od vysokej školy, stvárnila množstvo divadelných postáv, poznáme ju z filmov a seriálov.

Svoju profesionalitu dokazuje na každom pľaci, keďže je známa tým, že na výroby chodí najlepšie pripravená. Nám prezradila, aké boli jej začiatky.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Je to jednoducho o tom, že človek, keď je mladý a má nejaké predpoklady, musí dostať šancu. Ja som ju našťastie dostala už počas Vysokej školy múzických umení, keď som začala hrať v Národnom divadle veľké postavy,“ povedala.

Srdcová rola

Počas svojho umeleckého života si prešla mnohým. Existuje pre ňu výnimočná rola, ktorá sa zapísala do jej srdca? „Ja ich mám takých veľa. Vždy v každom období svojho života má človek nejakú rolu, ktorá mu zodpovie na 100%, je preňho s jeho skúsenosťami práve najvhodnejšia. Keď sa vydarí, že ju dostane v tom danom období, potom môže aj rásť,“ hovorí herečka.

„Ja som mala to šťastie, že od vysokej školy, keď som začala hrať tie mladučké postavy, až po koniec, kedy som minulý rok odišla z Národného divadla, mala som vždy veľké herecké šance,“ prízvukuje. V herectve je teda potrebný aj veľký kus šťastia.

Hrala niekedy samu seba?

Stotožniť sa s postavou je pre herca veľmi dôležité. Ako to v skutočnosti je? Hrala niekedy Zdena Studenková samu seba?

„V každej postave človek musí hrať samého seba. To inak nejde. Máte psycho-fyzické danosti vždy s postavou, ktorú hráte. V niektorých veciach musíte súhlasiť, prípadne nesúhlasiť, ale vždy je to z vášho pohľadu. Z toho, čo by som ja chcela, aby táto postava pretlmočila. Vtedy sa s ňou musíte absolútne stotožniť,“ vysvetľuje.

Ako to celé funguje a ako vytvára jednotlivé postavy si pozrite vo videu vyššie. Zdenu Studenkovú uvidíte v novej krásnej relácii Sieň slávy s Vladom Kobielskym od 10. októbra.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia