Semifinálové kolo najobľúbenejšej šou Pečie celé Slovensko sa nieslo v znamení ovocných chutí.
Technickú výzvu si pre súťažiacich pripravila porotkyňa Jožka, ktorá sa rozhodla pre jeden z najobľúbenejších dezertov – minipavlovky.
Ich príprava si vyžaduje nielen cukrárske zručnosti, ale najmä trpezlivosť.
Viete, ako by mala vyzerať a chutiť správna minipavlovka?
„Správne upečená pavlovka by mala byť krehká, vo vnútri mäkká a naozaj správne nastriekaná a upečená by mala mať telovú farbu,“ vysvetlila Jožka. Petra doplnila, že biele majú byť iba pusinky.
Aby boli minipavlovky naozaj nadýchané a krehké, je dôležité správne pripraviť bielkový sneh. Pri šľahaní šľahačky treba myslieť na to, že nesmie byť tuhá, ale krémová.
Zásadné je aj správne pečenie – to by nemalo presiahnuť stanovený čas, inak budú pavlovky suchšie, tmavšie a ich spodok skaramelizovaný.
To všetko sa podarilo splniť Alenke, ktorá dostala od poroty veľkú pochvalu a právom obsadila prvé miesto.
„Veľmi krehké, chutné, rozplývajúce sa v ústach. Vynikajúce pavlovky,“ nešetrila chválou Jožka.
Dostali ste chuť na lahodný dezert ku káve, alebo si chcete overiť svoje cukrárske zručnosti? Vyskúšajte recept na minipavlovky podľa Jožky, ktorý vďaka radám a tipom skúsených cukrárok iste zvládnete.
Na veľké finále najsladšej šou jesene sa môžete tešiť už v nedeľu 12. decembra od 20.30 hod na Jednotke.
Čakanie si spríjemnite návštevou online archívu, kde nájdete celú semifinálovú epizódu.
FOTO: RTVS