Zabudnite na klasické šišky s džemom, z ktorých kvapká olej. Pripravte si lahodné šišky ako z prvotriednej cukrárne a prekvapte rodinu či hostí.
Technická výzva z 8. časti šou Pečie celé Slovensko síce nebola najjednoduchšia, no rozhodne stojí za to vyskúšať ju.
Víťazkou technickej výzvy sa tentokrát stala Lucia, ktorá pripravila chutné a oku lahodiace šišky.
Nadýchané šišky plnené tvarohom, zaliate čokoládovou polevou a višňami sú dokonalým dezertom, ktorým potešíte aj tých najnáročnejších maškrtníkov.
Príprava cesta je podobná ako pri klasických domácich šiškách. Kým cesto kysne, vy si zatiaľ môžete pripraviť čokoládovú ganáž, teda polevu.
Následne si z tvarohu, smotany, medu, citrónovej šťavy a vanilky vymiešate plnku a z mrazených višní uvaríte omáčku, ktorou budete šišky zdobiť.
Pripravte si domáce šišky aj vy! Vyskúšajte recept porotkyne Petry a overte si svoje pekárske zručnosti v technickej výzve, ktorá dala zabrať aj našim finalistom.
FOTO: RTVS