Technická výzva porotkyne Petry Tóthovej znela jasne: Lahodný zákusok bez použitia múky. Hoci sa toto zadanie môže zdať na prvý pohľad takmer nesplniteľné, výsledok vás iste prekvapí.
Krehká a lahodná bezlepková roláda, na ktorej si pochutia nielen ľudia, ktorí nemôžu jesť lepok. Príprava tohto dezertu je časovo nenáročná a zvládne ju aj menej skúsená pekárka či menej skúsený pekár.
Prvým krokom je príprava roládovej hmoty z kakaa. Na tú budete potrebovať vajcia, krupicový cukor a kakao. Keď máte korpus pripravený, môžete sa pustiť do prípravy krému.
Zamatová roláda je plnená vanilkovým a kakaovým krémom, ktorý si pripravíte z mlieka, cukru, masla, kakaa, vanilkového lusku a krémového prášku.
Kým roláda tuhne, z roztopenej horkej čokolády a trošky oleja si pripravte čokoládovú polevu, ktorou polejete zamatovú roládu.
Celý recept na zamatovú roládu nájdete aj na webe šou Pečie celé Slovensko. V sekcii recepty sú pre vás pripravené aj ďalšie skvelé recepty, ktoré ste mohli vidieť v prvej sérii najsladšej šou.
FOTO: Facebook / Pečie celé Slovensko