Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Recept nielen na valentínske raňajky. Upečte sladkú briošku od Katky

Keď nestíhate sladké valentínske ráno, potešte svoju lásku aj po práci brioškou od súťažiacej zo šou Pečie celé Slovensko.

Recept nielen na valentínske raňajky. Upečte sladkú briošku od Katky

Či už oslavujete deň všetkých zamilovaných - Valentín alebo nie, môžete si spríjemniť deň chutnou brioškou.

Recept na sladké raňajky plné chuti a ovocia pripravila súťažiaca z najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko Cíferčanka Katka.

Tá okrem toho, že stále udržuje svoj nový vzťah z pekárskej šou (s poťahovou hmotou), zorganizovala aj bábovkovú výzvu #laskavostcezsladkost a teraz sa pridáva k Miňovi, Alenke a Lucke s receptom na Valentína.

Sladká brioška od Katky.jpg

Recept na briošku

Na lahodnú briošku budete potrebovať tieto suroviny:

  • 250 ml teplého mlieka
  • 1 sušené drozdie
  • 500 g hladkej múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 70 g masla izbovej teploty
  • 1 vajíčko
  • štipku soli
  • vanilku alebo vanilkovú arómu
  • citrónovú alebo pomarančovú kôru
  • brusnice
  • kandizovaný citrón alebo pomaranč
  • 1 vajce na potretie
Valentínske perníčky od Miňa. Recept, ktorý zvládnu všetci zamilovaní
  1. Múku, droždie, soľ, cukor dáme do robota a pustíme na hnetenie, pridáme maslo, mlieko, vajce, vanilku a vanilkový cukor, štipku soli, kôru a vymiesime. "Tu ma dlhšie miešanie svoj efekt, preto necháme robot 15 minút na nízkych otáčkach masírovať cesto," dáva tip na nadýchané cesto Katka.
  2. Cesto potom prikryjeme a necháme hodinku kysnúť. Po hodinke do cesta zapracujeme brusnice, kandizované ovocie, pripadne orechy a necháme ďalšiu hodinku odpočívať.
  3. Potom vytvarujeme do požadovaného tvaru a dáme do formy, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami alebo orechami a môžeme piecť na 160 stupňov na asi 50 minút - je potrebné sledovať stred a skúsiť špajlou.
  4. Po upečení postriekame vodou a necháme vychladnúť. "Na kráľovské, nielen valentínske raňajky podávame s masielkom, džemom, alebo sladkou nátierkou a dozdobime ovocím," dodáva Katka.

Dobrú chuť!

Katkine recepty, s ktorými hviezdila v šou Pečie celé Slovensko nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.

25 50 75 90