Majsterka v tvorbe čokoládových praliniek, s veľkým citom pre umenie a detaily - Lucia sa do finále šou Pečie celé Slovensko prebojovala svojimi prepracovanými a neopozeranými dezertmi a tortami.
Pamätná je jej torta s prekvapením v tvare sushi či strašidelná torta v tvare hlavonožca Dextera.
Ďalšie recepty finalistky Lucie si môžete pripomenúť na webe pecieceleslovensko.sk.
Sladká žiadosť o ruku na Valentína
Lucka vyniká v práci s čokoládou, preto si aj na sviatok všetkých zamilovaných pripravila čokoládové srdiečko, do ktorého sa dá ukryť zásnubný prsteň.
Žiadosť o ruku bude tým najsladším a najoriginálnejším prekvapením.
Tri sladké recepty na Valentína
"Pre mňa sa Valentín spája s čokoládou, je to skvelá pochutina a nepoznám nikoho, kto by ju nemal rád v hocijakej forme," hovorí Lucia a ponúka hneď tri recepty na sladké čokoládové mámenie.
- Čokoládové fondue - "Tento recept zvládne každý, aj keď nie je príliš zručný alebo nemá veľa času," vysvetľuje Lucka. Postup je veľmi jednoduchý:
Roztopte cca 150 gramov horkej čokolády nad parou alebo v mikrovlnke (opatrne zohrievať po 30 sekúnd v plastovej miske, vždy po danom čase premiešať). Čokoládu prelejte do ozdobnej misky či šálky. Bobuľové ovocie podľa chuti nakrájajtee na menšie kusy - môžete spraviť ovocný špíz na špajli alebo voľne nechájte v druhej miske, aby ste ho s polovičkou napíchavať, namáčať v čokoláde a vzájomne vychutnávať.
- Čokoládové dukáty s ovocím a orieškami - Roztopte si cca 200 gramov horkej/mliečnej/bielej/ruby čokolády nad parou alebo v mikrovlnke (opatrne zohrievať po 30sek v plastovej miske, premiešať). Cukrárskym vreckom alebo lyžičkou urobte dukatiky a posypte ich nasekanými orieškami alebo lyofylizovaným ovocím. Nechajte stuhnúť.
- Čokoládové trufle - Dajte 150 gramov nasekanej horkej čokolády do misky. Priveďte k varu 100 ml smotany na varenie, zalejete ňou čokoládu a pridajte 0,4cl likéru podľa chuti. Poriadne premiešajte do lesklej hmoty a dajte do chladu na 4 hodiny. Keď zmes stuhne, tvarujte z nej guličky - trufle. Tie vyvaľkajte v drvených orieškoch a v prachu z lyofylizovanych višní.