Od výhry titulu majstra amatérskeho pekára v najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko už stihol Miňo Macuľa absolvovať stáž u cukrárky Natache Pacal a bol hosťom v niekoľkých reláciách RTVS (napríklad Dámsky klub).
Naposledy sa objavil v talkšou Neskoro večer, v ktorej spoločne s Petrom Marcinom pripravovali dezert s názvom Neskoro večer. Ich spoločný výtvor si môžete pozrieť vo videu.
Miňo (celým menom Miroslav Macuľa) nezaháľa ani pred sviatkom všetkých zaľúbených a pripravil si pre vás recept na plnené valentínske perníčky, ktorými môžete vyznať lásku svojej vyvolenej či vyvolenému.
Recept na valentínske perníčky od víťaza Pečie celé Slovensko
Na mäkučké perníčky od Miňa Macuľu potrebujete tieto suroviny.
Cesto
- 4 vajcia
-
400 gramov práškového cukru
- 1 polievková lyžica pernikového korenia
- 1 polievková lyžica škorice
- 1 polievková lyžica sódy bicarbony
- 140 gramov medu
- 650 gramov hladkej múky
Plnka
- 500 gramov slivkového lekváru
- rum
poleva podľa vlastného výberu
Postup na prípravu valentínskych perníčkov
- Vajcia s cukrom, škoricou a sódou bicarbonou miešame asi 15 minút, pokiaľ zmes nezväčší objem, následne pridáme med a znova zamiešame.
- Do takto pripravenej hmoty zamiešame 420 gramov hladnej múky a cesto zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa odpočívať.
- Na druhý deň primešame zvyšnú muku, čo je 230 gramov a vypracujeme cesto.
- Rozvaľkáme na asi 5 milimetrov a z cesta vykrajujeme srdiečka.
- Pečieme na 185 stupňov asi 8 minút.
- Po upečení plníme lekvárom, ktorý sme zmiešali s rumom.
- Po naplnení vložíme do škatule, ktorú zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa zmäknúť.
"Následne perníčky namočte do polevy podľa vlastného výberu a ozdobte," dodáva Miňo Macuľa.
Všetky recepty, ktorými Miňo ohuroval v každom kole šou Pečie celé Slovensko, nájdete na webe pecieceleslovensko.sk.