Víťaz prvej série šou Pečie celé Slovensko nám prezradil recept na lahodný čučoriedkový dezert. Skúsený pekár hneď v úvode upozornil, že pri pečení koláčov je najdôležitejšia trpezlivosť:
„Pri pečení treba byť trpezlivý, lebo nič neuponáhľate. Iba sa vám to môže nevydariť, a potom budete musieť piecť odznova,“ vysvetlil usmievavý pekár.
Kým sa piekol korpus, Miňo s Katkou Brychtovou pripravovali krémovú plnku s pudingom. Miňo na plnku použil zavárané čučoriedky, no vy môžete použiť akékoľvek obľúbené ovocie.
Ak máte radi marhule, kľudne použite zavárané marhule. „Nakrájajte ich na malé kúsky a bude marhuľový dezert.“
Akonáhle bol korpus upečený a vychladený, Miňo ho potrel fialovou plnkou a dal stuhnúť. Na stuhnutú plnku následne vylial polevu z bielej čokolády. Nakrájaný dezert Miňo na záver ozdobil čerstvými čučoriedkami.
Želáme vám dobrú chuť!
25 50 75 90