Sezóna malín je tu a s ňou aj večná dilema mnohých z nás – čo s toľkým ovocím?
Mrazničky máte plné, džemy hotové a zvyšné ovocie zavarené, no stále vám zostáva niekoľko plných misiek čerstvého ovocia?
RTVS online
Nezúfajte, máme pre vás skvelý tip priamo z televíznej kuchyne šou Pečie celé Slovensko. Sympatická súťažiaca Naďa prezradila svoj obľúbený recept na cheesecake s malinami a ricottou.
Čo budete potrebovať?
Malinový cheesecake sa skladá z korpusu, syrovej plnky a smotanovej polevy s malinami. Na jeho prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:
Korpus:
- 125 g zmäknutého masla
- 80 g trstinového cukru
- 70 g škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica mletej škorice
- 2 lyžice kakaa
- 1 vajce
Plnka:
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotty
- 200 g krémového syra
- 150 g práškového cukru
- 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
- jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna
- 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
- 3 vajcia L a 1 žĺtok
- 300 ml kyslej smotany
- maliny
Poleva:
- 250 ml kyslej smotany
- 1 lyžica práškového cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- maliny
- práškový cukor na ozdobenie
Postup je jednoduchý
Začneme prípravou korpusu. Maslo s cukrom vyšľaháme do jemnej peny, do ktorej postupne pridávame aj ostatné suroviny. Cesto vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 stupňov.
Kým sa korpus pečie, my si pripravíme plnku. Všetky suroviny okrem malín ručne premiešame. Keď máme korpus upečený, naukladáme naň maliny, zalejeme krémom a vrátime do trúby. Korpus s plnkou pečieme ďalších 30 minút na 160 stupňov.
Keď je základ upečený, necháme ho poriadne vychladnúť. Neskôr ho zalejeme ochutenou kyslou smotanou, na ktorú poukladáme maliny a všetko jemne pocukrujeme.
Dobrú chuť!
25 50 75 90