Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Privítajte víkend vo veľkom štýle. Upečte si lahodný malinový cheesecake

Pamätáte si Naďu z prvej série Pečie celé Slovensko? Vráťte sa k jednej z jej najvydarenejších pochúťok.

Privítajte víkend vo veľkom štýle. Upečte si lahodný malinový cheesecake

Sezóna malín je tu a s ňou aj večná dilema mnohých z nás – čo s toľkým ovocím?

Mrazničky máte plné, džemy hotové a zvyšné ovocie zavarené, no stále vám zostáva niekoľko plných misiek čerstvého ovocia?

Nezúfajte, máme pre vás skvelý tip priamo z televíznej kuchyne šou Pečie celé Slovensko. Sympatická súťažiaca Naďa prezradila svoj obľúbený recept na cheesecake s malinami a ricottou.

Naďa, Pečie celé Slovensko, dezert.jpg

Čo budete potrebovať?

Malinový cheesecake sa skladá z korpusu, syrovej plnky a smotanovej polevy s malinami. Na jeho prípravu budete potrebovať tieto ingrediencie:

Korpus:

  • 125 g zmäknutého masla
  • 80 g trstinového cukru
  • 70 g škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 vajce

Plnka:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotty
  • 200 g krémového syra
  • 150 g práškového cukru
  • 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
  • jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna
  • 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 vajcia L a 1 žĺtok
  • 300 ml kyslej smotany
  • maliny

Poleva:

  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • maliny
  • práškový cukor na ozdobenie

Postup je jednoduchý

Začneme prípravou korpusu. Maslo s cukrom vyšľaháme do jemnej peny, do ktorej postupne pridávame aj ostatné suroviny. Cesto vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 stupňov.

Kým sa korpus pečie, my si pripravíme plnku. Všetky suroviny okrem malín ručne premiešame. Keď máme korpus upečený, naukladáme naň maliny, zalejeme krémom a vrátime do trúby. Korpus s plnkou pečieme ďalších 30 minút na 160 stupňov.

Keď je základ upečený, necháme ho poriadne vychladnúť. Neskôr ho zalejeme ochutenou kyslou smotanou, na ktorú poukladáme maliny a všetko jemne pocukrujeme.

Dobrú chuť!


25 50 75 90