Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Spomienky na detstvo voňajú ako makovka. Skúste tento recept, mňam!

Už zajtra ráno si môžete pochutnávať na skvelých makovkách vďaka ľahkému receptu.

Spomienky na detstvo voňajú ako makovka. Skúste tento recept, mňam!

S maslom, džemom, čokoládovo-orieškovou nátierkou, alebo pokojne aj naslano - makovka je skvelou voľbou na raňajky či desiatu nielen pre deti, ale aj dospelých.

Pekár Ďoďo z druhej série Pečie celé Slovensko pripravil ľahký recept na obľúbené pečivo ako z detstva.

Makovky

Recept na makovku podľa Ďoďa

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 300 g polohrubej múky
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • soľ
  • 300 ml mlieka
  • 25 g čerstvého droždia
  • 1 KL kryštálového cukru
  • 70 g masla
  • 1 ks vajce 

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrvíme droždie. Počkáme na jeho nakvasenie a pridávame postupne ďalšie ingrediencie - od mokrých po sypké.
  2. Necháme chvíľu postáť a následne rozvaľkáme na cca 2 cm.
  3. Narežeme na štvorčeky 15x15 cm a zrolujeme na pekné rožky.
  4. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom a necháme ešte podkysnúť.
  5. Pečieme 15 minút na 180 stupňov v závislosti od rúry.

Ďalšie recepty nájdete na webe peciecelslovensko.sk. Okrem chutných inšpirácií tam nájdete aj informácie o natáčaní tretej série najsladšej šou RTVS.

25 50 75 90