Všade samá čokoláda! Ruby, biela, mliečna, horká - súťažiaci najsladšej šou RTVS sa v šiestom kole ocitnú v čokoládovni.
Čo ich čaká v osobnej, technickej a kreatívnej výzve?
Bonboniéra
V osobnej výzve sa bude osmička súťažiacich snažiť vytvoriť bonboniéru z rôznych druhov bonbónov, praliniek a truflles z čokolády s rozmanitými plnkami a prevedením.
Dôležité bude, aby zvládli správne temperovanie čokolády, po ktorom bude čokoláda lesklá, zamatová a bonbóny pri rozkrojení nádherne prasknú.
Sacherova torta
Technická výzva v podobe dezertu z kráľovského dvora, ktorý vznikol náhodou, preverí opäť schopnosť pekárov čítať s porozumením recept a poctivosť pri dodržiavaní technologického postupu.
Ktorá Sacherova torta rozkrojená na desať rovnakých kúskov presvedčí nakoniec porotkyne?
A ako sa súťažiaci vysporiadajú s čokoládovými pečaťami?
Ovocná kytica
Kreatívna výzva bude netradičná - okrem ovocia namáčaného v čokoláde bude musieť obsahovať ovocná kytica aj dva druhy pečenej zložky a dôraz dajú porotkyne Jožka a Petra pri hodnotení na celkové aranžovanie.
Práve pri tejto výzve vytasí moderátor Juraj Bača opäť karbobrúsku a pomôže súťažiacej Lucke.
Ak si spomeniete na čo použil karborúsku v prvej sérii Pečie celé Slovensko, uhádnete aj teraz, prečo sa ňou oháňal.
Sledujte Pečie celé Slovensko 2 s témou čokoláda už v nedeľu o 20:30 hod na Jednotke, online na webe rtvs.sk aj v mobilnej aplikácii RTVS.