K Ďoďovej vanilkovej minitortičke na Valentína pridávame ďalší recept, tentokrát na nepečenú jablkovú bábovku od pekárky Milky.
Vďaka jablkám a červenému vínu bude neodolateľne šťavnatá, vďaka koreninám lahodne voňavá.
Recept na nepečenú jablkovú bábovku
Suroviny:
- 1 kg jabĺk
- 2 balíčky vanilinéveho cukru
- 1 ČL škorice
- 8 ks klinčekov
- 200 ml červeného vína
- 3 PL cukru (podľa kyslosti jabĺk)
- 2 balíčky malinového alebo jahodového pudingu v prášku
- 1 balíček čírej potravinárskej želatíny (10 g)
- štipka soli
- citrón
Postup:
- Želatínu dáme do nádoby a vlejeme 100 ml vody. Necháme 10 - 15 minút napučať.
- Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kocky. Do nádoby dáme jablká, cukor, vanilínový cukor, škoricu, klinčeky a soľ. Nastrúhame kôru z dobre umytého citrónu.
- Zalejeme vínom a vodou /cca 400 ml/ a všetko premiešame. Pod pokrievkou chvíľu povaríme a keď jablká zmäknú, odstavíme zo zdroja. Vyberieme klinčeky a rozmixujeme jablká na hladkú hmotu.
- Do inej nádobky vlejeme 200 ml vody a rozmiešame v nej 2 pudingové prášky. Rozmixované jablká vrátime na zdroj tepla a necháme zovrieť.
- Vlejeme puding s vodou a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Napučanú želatínu pridáme do jablkovej zmesi. Tá by mala byť okolo 60°C teplá, aby sa želatína rozpustila.
- Premiešame a vlejeme do vodou vypláchnutej silikónovej bábovkovej formy. V chladničke necháme stuhnúť do druhého dňa. Vyklopíme na tácku a nakrájame. Podávame s čerstvým ovocím a šľahačkou.
Pekárka Milka okrem receptu pridala aj odkaz k sviatku všetkých zaľúbených: "Fandím všetkým zamilovaným a nech si vážia spoločne strávené chvíle, lebo čas tak strašne letí..."