Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Bábovka s červeným vínom? Na Valentín skvelá voľba

Skúste recept na šťavnatú bábovkú od pekárky Milky a neoľutujete.

Bábovka s červeným vínom? Na Valentín skvelá voľba

K Ďoďovej vanilkovej minitortičke na Valentína pridávame ďalší recept, tentokrát na nepečenú jablkovú bábovku od pekárky Milky.

Vďaka jablkám a červenému vínu bude neodolateľne šťavnatá, vďaka koreninám lahodne voňavá.

Recept na nepečenú jablkovú bábovku

Suroviny:

  • 1 kg jabĺk
  • 2 balíčky vanilinéveho cukru
  • 1 ČL škorice
  • 8 ks klinčekov
  • 200 ml červeného vína
  • 3 PL cukru (podľa kyslosti jabĺk)
  • 2 balíčky malinového alebo jahodového pudingu v prášku
  • 1 balíček čírej potravinárskej želatíny (10 g)
  • štipka soli
  • citrón

Jablková bábovka od Milky.jpg

Postup:

  1. Želatínu dáme do nádoby a vlejeme 100 ml vody. Necháme 10 - 15 minút napučať.
  2. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kocky. Do nádoby dáme jablká, cukor, vanilínový cukor, škoricu, klinčeky a soľ. Nastrúhame kôru z dobre umytého citrónu.
  3. Zalejeme vínom a vodou /cca 400 ml/ a všetko premiešame. Pod pokrievkou chvíľu povaríme a keď jablká zmäknú, odstavíme zo zdroja. Vyberieme klinčeky a rozmixujeme jablká na hladkú hmotu.
  4. Do inej nádobky vlejeme 200 ml vody a rozmiešame v nej 2 pudingové prášky. Rozmixované jablká vrátime na zdroj tepla a necháme zovrieť.
  5. Vlejeme puding s vodou a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Napučanú želatínu pridáme do jablkovej zmesi. Tá by mala byť okolo 60°C teplá, aby sa želatína rozpustila.
  6. Premiešame a vlejeme do vodou vypláchnutej silikónovej bábovkovej formy. V chladničke necháme stuhnúť do druhého dňa. Vyklopíme na tácku a nakrájame. Podávame s čerstvým ovocím a šľahačkou.

Pekárka Milka okrem receptu pridala aj odkaz k sviatku všetkých zaľúbených: "Fandím všetkým zamilovaným a nech si vážia spoločne strávené chvíle, lebo čas tak strašne letí..."

25 50 75 90