Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Veľká noc sa blíži. Skúste netradičné žĺtkové rezy od Ďoďa

Upečte si najznámejší veľkonočný recept podľa pekára z Pečie celé Slovensko 2.

Veľká noc sa blíži. Skúste netradičné žĺtkové rezy od Ďoďa

"K sviatkom Veľkej noci patria bezpochýb vajíčka ako symbol znovuzrodenia," hovorí sympatický pekár Ďoďo z druhej série šou Pečie celé Slovensko.

Preto aj on siaha po recepte na azda najznámejší veľkonočný koláč - žĺtkový rez. Namiesto štandardných rezov však napáda aj vás, skúsiť upiecť žĺtkový rez v inom dizajne.

"Rezy pečte v okrúhlej forme s priemerom 22 centimetrov," dodáva Ďoďo.

Netradičné žĺtkové rezy od Ďoďa

Recept na žĺtkové rezy

Korpus

  • 3 bielky
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 125 g mletých vlašských orechov
  • 75 g polohrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL rumu

Plnka

  • 3 žĺtky
  • 125 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • čokoládu s podielom kakaa min. 52 %

Postup

  1. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme orechy, rum a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec zapracujeme vyšľahaný sneh.
  2. Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 22 centimetrov, ktorej okraje vymastíme tukom a dno vyplníme papierom na pečenie.
  3. Pečieme v rúre na 180 stupňov minimálne 25 minút. Medzitým si pripravíme polevu vyšľahaním žĺtkov s práškovým cukrom a vanilkovou pastou.
  4. Po upečení ju vylejeme na vrch ešte horúceho koláča a necháme zatuhnúť. Nakoniec ozdobíme čokoládou a mandľovými lupienkami.

Veľkú noc spestrí nielen tento koláč, ale aj veľkonočný špeciál Pečie celé Slovensko. Nenechajte si ho újsť na Veľkonočnú nedeľu 9. apríla o 20:10 hod na Jednotke.

25 50 75 90