Recept na pannacottové poháriky
"Ja som robila recept, podľa ktorého mi vyšlo päť sklenených pohárikov s objemom 200 mililitrov," hovorí semifinalistka prvej série najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko Katka.
Suroviny
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 250 ml mlieka
- 80 g bieleho jogurtu
- 80 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový struk
- 4 plátky želatíny
- Želatínu nechajte napučať s trochou vody.
- Smotanu s mliekom, cukrom a vanilkovým luskom zohrejte pod bod varu (nesmie vrieť) a odstavte zo sporáka.
- Vmiešajte vyžmýkanú želatínu a ešte chvíľu prehrievajte, kým sa nerozpustí.
- Odstavte a primiešajte biely jogurt.
- Premiešajte a prelejte do pohárikov, ktoré potom dajte chladiť.
Slaný karamel
"Rozpusťte si 130 gramov cukru, primiešajte 40 gramov masla a keď sa hmota spojí, prilejte 100 mililitrov šľahačky," vysvetľuje Katka.
Následne miešajte, kým sa všetko nespojí a na záver pridajte štipku soli podľa chuti. Takto pripravený karamel nechajte vychladnúť a nalejte ako druhú vrstvu na vychladnutú panna cottu.
Malinové pyré
"Malinové pyré si pripravíte zo 150 gramov malín, dvoch decilitrov vody a dvoch lyžíc práškového cukru," pokračuje Katka.
Všetko spolu prevarte a rovno do zmesi poriadne vmiešajte jeden plátok želatíny.
"Túto vrstvu nalejte na vychladnutú karamelovú vrstvu. Na vrch rozdrvte lotus sušienky a dozdobte podľa vlastného vkusu," dodáva Katka.
Želáme príjemné maškrtenie!