Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Viete, ako chutí Taliansko zaliate slnkom? Ako osviežujúca panna cotta

Vyskúšajte nepečený dezert, na ktorom si pochutí celá rodina.

Viete, ako chutí Taliansko zaliate slnkom? Ako osviežujúca panna cotta
Taliansky dezert panna cotta si môžete vychutnať aj v podobe pannacottových pohárikov s malinovým pyré a slaným karamelom.

Recept na pannacottové poháriky

"Ja som robila recept, podľa ktorého mi vyšlo päť sklenených pohárikov s objemom 200 mililitrov," hovorí semifinalistka prvej série najsladšej šou RTVS Pečie celé Slovensko Katka.

Suroviny

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 250 ml mlieka
  • 80 g bieleho jogurtu
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 4 plátky želatíny

 

panna-cotta-2416733_640.jpg

  1. Želatínu nechajte napučať s trochou vody.
  2. Smotanu s mliekom, cukrom a vanilkovým luskom zohrejte pod bod varu (nesmie vrieť) a odstavte zo sporáka.
  3. Vmiešajte vyžmýkanú želatínu a ešte chvíľu prehrievajte, kým sa nerozpustí.
  4. Odstavte a  primiešajte biely jogurt.
  5. Premiešajte a prelejte do pohárikov, ktoré potom dajte chladiť.

Slaný karamel

"Rozpusťte si 130 gramov cukru, primiešajte 40 gramov masla a keď sa hmota spojí, prilejte 100 mililitrov šľahačky," vysvetľuje Katka.

Následne miešajte, kým sa všetko nespojí a na záver pridajte štipku soli podľa chuti. Takto pripravený karamel nechajte vychladnúť a nalejte ako druhú vrstvu na vychladnutú panna cottu.

Malinové pyré

"Malinové pyré si pripravíte zo 150 gramov malín, dvoch decilitrov vody a dvoch lyžíc práškového cukru," pokračuje Katka.

Všetko spolu prevarte a rovno do zmesi poriadne vmiešajte jeden plátok želatíny.

"Túto vrstvu nalejte na vychladnutú karamelovú vrstvu. Na vrch rozdrvte lotus sušienky a dozdobte podľa vlastného vkusu," dodáva Katka.

Želáme príjemné maškrtenie!

25 50 75 90