Ak potrebujete do svojho jedálnička či jedálnička svojich detí prepašovať viac zeleniny, skúste ju použiť aj na sladko.
S receptom na šťavnatý cuketový koláčik od pekárky Ingy, ktorá zaujala v prvej sérii Pečie celé Slovensko, trafíte do čierneho. Obsahuje totiž zdravé suroviny.
Recept na cuketový koláč od Ingy
Suroviny
- 150 g roztopeného masla
- 100 g špaldovej múky
- 100 g ražnej muky
- 60 g kakaa
- 50 g mletého maku
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 250 g trstinového cukru
- 200 g bieleho jogurtu
- 2 vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 100 ml káva alebo caro
- 350 g nastrúhanej cukety
- 100 g horkej čokolády
- štipka soli
- marhuľový lekvár
Postup
- Suché ingrediencie vymiešame (okrem cukru), pridáme aj nastrúhanú čokoládu.
- Cukor, jogurt, vajcia, kávu a vanilkový extrakt vyšľaháme.
- Všetko spojíme a pridáme nastrúhanú cuketu.
- Cesto vyložíme do formy, pečieme cca 50 min na 180 stupňov. Po upečení natrieme marhuľovym lekvárom.
- Na polevu rozpustite 120 g horkej alebo mliečnej čokoády v 40 g kakového masla.
Viac inšpirácií na recepty nájdete na webe Pečie celé Slovensko.
Tretia séria obľúbenej pekárskej šou dorazí na televízne obrazovky už na jeseň tohto roka.