Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Prepašujte do jedálnička viac zeleniny. Vyskúšajte cuketový koláč

Ponúkame recept bez bielej múky od finalistky Ingy z Pečie celé Slovensko.

Prepašujte do jedálnička viac zeleniny. Vyskúšajte cuketový koláč

Ak potrebujete do svojho jedálnička či jedálnička svojich detí prepašovať viac zeleniny, skúste ju použiť aj na sladko.

S receptom na šťavnatý cuketový koláčik od pekárky Ingy, ktorá zaujala v prvej sérii Pečie celé Slovensko, trafíte do čierneho. Obsahuje totiž zdravé suroviny.

Recept na cuketový koláč od Ingy

Cuketový koláč od Ingy

Suroviny

  • 150 g roztopeného masla
  • 100 g špaldovej múky
  • 100 g ražnej muky
  • 60 g kakaa
  • 50 g mletého maku
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 250 g trstinového cukru
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 100 ml káva alebo caro
  • 350 g nastrúhanej cukety
  • 100 g horkej čokolády
  • štipka soli
  • marhuľový lekvár 

Postup

  1. Suché ingrediencie vymiešame (okrem cukru), pridáme aj nastrúhanú čokoládu.
  2. Cukor, jogurt, vajcia, kávu a vanilkový extrakt vyšľaháme.
  3. Všetko spojíme a pridáme nastrúhanú cuketu.
  4. Cesto vyložíme do formy, pečieme cca 50 min na 180 stupňov. Po upečení natrieme marhuľovym lekvárom.
  5. Na polevu rozpustite 120 g horkej alebo mliečnej čokoády v 40 g kakového masla.

Viac inšpirácií na recepty nájdete na webe Pečie celé Slovensko

Tretia séria obľúbenej pekárskej šou dorazí na televízne obrazovky už na jeseň tohto roka.

25 50 75 90