Langoš je naša kúpalisková klasika. Pochúťka, ktorú milujú malí aj veľkí. Pripraviť ho doma sa nám častokrát nechce, ale po tomto recepte možno zmeníte názor.
Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.
„Ja ich rada robievam malé a bucľaté. Jednoduché a bez vaľkania. Čo najmenej práce,“ píše sympatická porotkyňa, ktorú uvidíte túto jeseň už v štvrtej sérii šou Pečie celé Slovensko.
Čo budeme potrebovať?
400 g hladkej múky
21 g čerstvých kvasníc (pol kocky)
250 ml vlažného plnotučného mlieka
1/2 PL cukru krupica
2-3 čl soli
125 g bieleho jogurtu
Olej na vyprážanie
RTVS online
Jednoduchý postup
- Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravte kvások a počkajte kým narastie.
- V mise vymiešajte múku, soľ, pridajte jogurt a kvások do kompaktného cesta. Môže sa trochu lepiť, ale múku už nepridávajte po odležaní.
- Nechajte 20 min zakryté kysnúť pri izbovej teplote, alebo 2 hodiny v chladničke alebo aj cez noc v čo najchladnejšom mieste chladničky.
- Na naolejovanej podložke si vytvarujte placky podľa veľkosti akú preferujete a nechajte ešte prikryté a naolejované podkysnúť.
- Zohrejte olej na 170-180 stupňov a vyprážate do zlatohneda z oboch strán.
Dobrú chuť!