„Keď prídem domov, napečiem parížske rožteky ako lusk,“ sľúbila Veronika po tom, ako opustila šou Pečie celé Slovensko. Svoj sľub splnila a krátko po vypadnutí zo súťaže pridala na svojom Instagrame fotografiu sladkých rožtekov.
Ak sa vám obrázok nezobrazuje správne, obnovte stránku.
Vyskúšajte si ich aj vy. Tu je recept na bezlepkovú sladkosť.
Postup
Na bezlepkové parížske rožteky podľa Petry Tóthovej potrebujete:
Korpus
60 g bielok
150 g vlašských orechov
150 g cukru krupica
½ ČL soli
Vaječné bielky vyšľaháme nad parou spolu so soľou a cukrom. Bielkovú zmes došľaháme mimo ohňa do pevných špičiek. Na záver pridáme mleté vlašské orechy.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Pomocou okrúhlej špičky nastriekame na plech rohlíčky v tvare C o veľkosti 7 x 3 cm.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 10 - 15 min. Necháme vychladnúť.
Krém
125 ml šľahačkovej smotany 33 %
20 g kakaa
50 g cukor
50 g maslo
100 g horkej čokolády 54%
Smotanu s kakaom, cukrom a maslom privedieme do varu a zalejeme čokoládu. Následne miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérom. Zakryté necháme zachladiť.
Dokončenie
250 g horkej čokolády
35 g kakaového masla
Parížsku šľahačku vyšľaháme do tuha. Nanášame ju okrúhlou špičkou vertikálnymi kruhovými pohybmi po celej dĺžke rohlíčku. Necháme zachladiť.
Roztopíme si čokoládu s kakaovým maslom, necháme trochu vychladiť.
Ponoríme rožtek do roztopenej čokolády do výšky krému, oklepeme čokoládu a dáme na mriežku. Vychladíme v chladničke.
25 50 75 90