Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Bublanina, ktorú by malo zažiť každé dieťa

Dozrievajú májové čerešne. Oslaďte si nedeľné popoludnie voňavou klasikou.

Bublanina, ktorú by malo zažiť každé dieťa
Máj je obdobie lásky, ale aj vône kvetín, stromov a šťavnatých čerešní. Pridajte k tomu aj vôňu sladkej bublaniny a krásna nedeľa je zaručená. Rýchly koláč, ktorý poteší každý mlsný jazýček, či už k poháru mlieka alebo k horúcej poobednej káve.

Máme pre vás recept z tretej série Pečie celé Slovensko. Pekárka Danka stavila na recept od svojej starkej a pripravila vláčnu bublaninu s ovocnou penou.

PCS3-epi4-PidanyPhoto-07027.jpg

Dankina klasická bublanina očarila porotkyne a jej chuť dojala Petru Tóthovú k slzám. „Toto je niečo, čo by malo zažiť každé dieťa, že si dá a že mu bude dobre“ hodnotí so slzami v očiach Petra.  „Ďakujem veľmi pekne za takýto príjemný zážitok, ktorý ma preniesol do môjho detstva“ pochválila ju Jožka.

Vyskúšajte si ju aj vy. Prinášame vám recept, ktorým nesklamete ani deti ani dospelých.

PCS3-epi4-osobna-Danka.jpg

Postup na lahodnú bublaninu

  • 360 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 240 g masla
  • 120 ml plnotučného mlieka
  • 6 bielkov
  • 360 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 500 g mrazených čerešní
  • štipka pravej vanilky
  • 5 ks zrelých karambol
  • maslo s hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu

Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Maslo ohriaté na izbovú teplotu postupne zašľaháme. Pridáme mlieko. Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh, ktorý pomaly primiešavame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridáme sypké prísady - múku spolu s kypriacim práškom do pečiva. Aby sa bublanina nepripiekla, plech vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme na takto pripravený plech a obložíme pripraveným ovocím. Pripravenú bublaninu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 35 – 40 min na 180 °C.

Pečie celé Slovensko na desktope  Pečie celé Slovensko na mobile

Svieža čerešňová pena

  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 bielky
  • 100 g mrazených čerešní

Kým sa bublanina pečie, pripravíme si sladkú penu. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do veľmi hustej peny. Čerešne rozmixujeme ponorným mixérom a zašľaháme do peny.

Prajeme dobrú chuť.

Všetky recepty zo šou nájdete na webe Pečie celé Slovensko.


25 50 75 90