Máme pre vás recept z tretej série Pečie celé Slovensko. Pekárka Danka stavila na recept od svojej starkej a pripravila vláčnu bublaninu s ovocnou penou.
Dankina klasická bublanina očarila porotkyne a jej chuť dojala Petru Tóthovú k slzám. „Toto je niečo, čo by malo zažiť každé dieťa, že si dá a že mu bude dobre“ hodnotí so slzami v očiach Petra. „Ďakujem veľmi pekne za takýto príjemný zážitok, ktorý ma preniesol do môjho detstva“ pochválila ju Jožka.
Vyskúšajte si ju aj vy. Prinášame vám recept, ktorým nesklamete ani deti ani dospelých.
Postup na lahodnú bublaninu
- 360 g práškového cukru
- 6 žĺtkov
- 240 g masla
- 120 ml plnotučného mlieka
- 6 bielkov
- 360 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 500 g mrazených čerešní
- štipka pravej vanilky
- 5 ks zrelých karambol
- maslo s hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu
Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Maslo ohriaté na izbovú teplotu postupne zašľaháme. Pridáme mlieko. Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh, ktorý pomaly primiešavame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridáme sypké prísady - múku spolu s kypriacim práškom do pečiva. Aby sa bublanina nepripiekla, plech vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Cesto vylejeme na takto pripravený plech a obložíme pripraveným ovocím. Pripravenú bublaninu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 35 – 40 min na 180 °C.
Svieža čerešňová pena
- 150 g kryštálového cukru
- 2 bielky
- 100 g mrazených čerešní
Kým sa bublanina pečie, pripravíme si sladkú penu. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do veľmi hustej peny. Čerešne rozmixujeme ponorným mixérom a zašľaháme do peny.
Prajeme dobrú chuť.
Všetky recepty zo šou nájdete na webe Pečie celé Slovensko.