Úvod Novinky Tipy z programu
Takto má vyzerať zdravá večera podľa odborníka. Radšej si skontrolujte svoj tanier
Takto má vyzerať zdravá večera podľa odborníka. Radšej si skontrolujte svoj tanier

Takto má vyzerať zdravá večera podľa odborníka. Radšej si skontrolujte svoj tanier

Viete, čo by ste večer mali jesť a čo radšej vynechať?

Zdravé stravovanie nie je len otázkou štíhlej línie, ale predovšetkým zdravia. Mnohí ľudia sa podľa Michala Páleníka, odborníka na zdravý životný štýl, mylne domnievajú, že večeru je lepšie vynechať. To však nie je pravda. „Nie je dobré ísť spať veľmi hladný. Dôležité je, čo jeme pred spaním,“ vysvetlil pre Rádio Slovensko.

Doplnil, že napríklad vajíčka nie sú ideálnou súčasťou večere, pretože nášmu telu veľmi dlho trvá, kým ich strávi. Namiesto vajíčok preto Michal Páleník odporúča dať si pred spaním kašovité jedlá, napríklad vločky s tvarohom, naše telo ich strávi pomerne rýchlo a nám sa bude dobre spať.

„Jedlo sa trávi tým dlhšie, čím viac je v ňom bielkovín, tukov, energie a najmä, čím väčšia je to porcia,“ vysvetlil odborník.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vyskúšať môžete napráklad obľúbenú kašu herečky Oľgy Belešovej, s ktorou zahviezdila v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Celý recept nájdete vo videu.

Posledné jedlo by ste si mali dopriať najneskôr okolo piatej, upozorňuje odborník. Ak však plánujete zostať dlhšie hore, môžete si dať aj ľahkú druhú večeru, aby ste nešli spať hladní. „Ak sa najete o piatej, no do postele idete až o polnoci, tak vyhladnete. A to nie je dobre,“ upozorňuje, že najhoršie je nočné vyjedanie chladničky.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia