Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Škoricové slimáky, ktoré vám odpália dekel. Skúste recept podľa Patrika

Je to naozaj jednoduché.

Škoricové slimáky, ktoré vám odpália dekel. Skúste recept podľa Patrika

Máte chuť na sladké? Patrik z Pečie celé Slovensko má pre vás tip na chutné škoricové slimáky. Vo svojom videu prezradil jednoduchý trik, ako ich pripraviť ešte vláčnejšie.

„Keď do nich pridáte to, čo ja, tak vám odpáli dekel a už ich inak robiť nebudete,“ odkazuje všetkým divákom. Vyskúšajte ich aj vy podľa receptu od Patrika.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

Recept

Na cesto potrebujete:

490g hladká múka
120ml mlieko 3,5%
120ml voda
2ks vajíčka
20g čerstvé droždie
50g cukor krupica
4g soľ
60g maslo

200g šľahačková smotana (minimálne 33% tuku)

Náplň:
60g maslo izbovej teploty
90g hnedý cukor
8g škorica

Poleva:
150g mascarpone
60g maslo
90g práškový cukor
vanilková pasta

Na dokončenie:
maslo na potretie plechu

Ako na to

Kysnuté cesto pripravíme zmiešaním múky, vody, mlieka, vajíčok a samozrejme droždia. Po riadnom vymiesení pridáme soľ a opäť zamiesime. Nakoniec primiešavame maslo. Cesto odložíme a necháme kysnúť približne 45 až 60 minút.

Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na podložke. Natrieme zmäknutým maslom, posypeme cukrom a škoricou. Zarolujeme a nakrájame na 12 rovnakých kúskov.

Kúsky poukladáme na maslom vymastený plech a necháme ešte 25 minút nakysnúť. Na záver prichádza Patrikov fígeľ. Pripravené slimáky zalejeme šľahačkovou smotanou.

Pečieme pri 190 stupňoch 25-30 minút.

Približne 5 až 10 minút po dopečení dáme na slimáky polevu pripravenú z mascarpone, masla, cukru a vanilky.

25 50 75 90