Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Ôsme kolo bolo o láske. Pieseň zo srdca venovaná Paťovi
Ôsme kolo bolo o láske. Pieseň zo srdca venovaná Paťovi

Ôsme kolo bolo o láske. Pieseň zo srdca venovaná Paťovi

Odvysielali sme ôsme kolo šou Pečie celé Slovensko. Súťažiaci pripravili sladké dobroty z lásky.

„V tomto kole sa teším najviac na to, že sa budeme snažiť časť svojho srdca premietnuť do našich výtvorov.“ uviedla Luci pred odštartovaním prvej výzvy.

V osobnej výzve piekli sušienkové puzzle s témou láska. „Sušienkové puzzle preverí najmä trpezlivosť a estetické cítenie našich súťažiacich.“ vyjadrila sa porotkyňa Jožka.

_DSC9043.jpg

Dve a pol hodiny pečenia je dosť času na to, aby si súťažiaci stihli aj zaspievať. O šou sa postarali moderátori Juraj a Milan, ktorí rozospievali vokálny zbor pekárov. Romantickú pieseň I will always love you venovali Paťovi.

pcs3_finalisti_piesen.jpg

V osobnej výzve sa darilo Tomášovi, ktorý svoju „Cestu okolo sveta“ detailne naplánoval. Najlepšie sušienkové puzzle pripravila Mirka. Jej „Divé maky“ s chuťou šípkového džemu a čokolády porotkyne očarili. „Ty ani nevieš, čo v tebe je.“ zhodnotila Jožka.

Recept na technickú výzvu pripravila pre súťažiacich Jožka. Obľúbený dezert z paláca Versailles – crème brûlée . Aby nebola úloha príliš jednoduchá, súťažiaci pripravili aj mandľové sušienky v tvare srdca a povrch dezertu musel byť správne flambovaný. Iba tak je možné dosiahnuť chrumkavý zvuk, ktorý pri crème brûlée nesmie chýbať.

_DSC9240.jpg

Na poslednom mieste sa v technickej výzve ocitol Tomáš. Najlepšie crème brûlée pripravila Luci.

Rozhodujú detaily

Výkony zostávajúcich finalistov sú takmer vyrovnané a porota musí prihliadať na detaily. Po prvých dvoch výzvach sa do ohrozenia sa dostali tri mená - Danka, Luci a Katka. Ako vždy, nasledovala rozhodujúca kreatívna výzva .

Výsledok ôsmeho kola závisel od luxusného tanierového dezertu hodného michelinskej reštaurácie. Jeho dominantným prvkom bola čokoláda .

Pečie celé Slovensko na desktope  Pečie celé Slovensko na mobile

Finalisti pred porotu predložili šesť nápaditých čokoládových tanierov. Rozhodovanie bolo skutočne náročné. „Nemôžeme povedať, že by tu bol nejaký nepodarený alebo nedokončený dezert.“ zhodnotila Petra. Ako však dodal Juraj Bača: „Ale, nejaké rozhodnutie padnúť musí.“

_DSC9750.JPG

Po detailnom vyhodnocovaní všetkých výkonov sa porotkyne zhodli, že adeptkami na titul pekárky týždňa sú Timi a Mirka. Tento titul si nakoniec odniesla Mirka, ktorá bola najúspešnejšia v osobnej aj kreatívnej výzve.

Z troch pekárok, ktoré sa po technickej výzve dostali do ohrozenia sa so šou rozlúčila Katka . „Som aj smutná, lebo som chcela ísť ďalej, ale neberiem to ako nejakú strašnú tragédiu. Samozrejme, že mi bude ľúto za týmto všetkým, ale je to súťaž a svet ide ďalej. A môžem ísť aspoň domov za rodinou.“

Ak ste nedeľné vysielanie šou Pečie celé Slovensko zmeškali, nezabudnite, že odvysielanú časť si môžete pozrieť v archíve RTVS.

25 50 75 90

Galéria

_MKF5729.JPG _MKF5751.JPG mirka_pekarka_tyzdna.JPG mirka_pekarka_tyzdna.JPG _DSC8899.jpg pcs3_katka_danka.JPG pcs3_danka_mirka.JPG _MKF5405.jpg _DSC8911.jpg _DSC9084.jpg
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia