Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Danka o vzťahoch v Pečie celé Slovensko: Sme jedna rodina
Danka o vzťahoch v Pečie celé Slovensko: Sme jedna rodina

Danka o vzťahoch v Pečie celé Slovensko: Sme jedna rodina

Na piatom mieste v súťaži o najlepšieho amatérskeho pekára sa umiestnila Danka. Šou opustila v deviatom kole.

Ako predchádzajúci vypadnutí finalisti, aj Danka strávila pondelkový deň v priestoroch RTVS. Ráno začala v rádio Slovensko a pokračovala pečením v Dámskom klube. Záverečnú polhodinu venovala svojim fanúšikom v živom vysielaní na Instagrame.

Ako sa jej pieklo v šou

Danka sa tešila na štvrté kolo , ktoré sa nieslo v duchu tradícií. V tomto kole si vyslúžila titul „kráľovná kysnutého cesta“ a zároveň pekárky týždňa. Potešilo ju aj pečenie detskej torty, ktorú venovala svojim deťom.

Osudným sa jej stalo deviate kolo , v ktorom sa vytrápila s prípravou veže z Cannoli . Tak isto torta Della Nonna všetkých prekvapila. „Do poslednej chvíle sme nevedeli, čo pečieme, ani ako to má vyzerať a ani kto z nás to správne upiekol,“ hodnotí Danka technickú výzvu deviateho kola. „V podstate sme len čakali, čo dopečieme a aké to bude.“ Okrem Talianskeho kola, sa jej najmenej darilo v prvom kole.

pcs3_pizza_danka.jpg

Divákov tiež zaujímalo, či pred šou absolvovala kurzy pečenia. Danka je prevažne samouk a v pečení sa zdokonaľuje svojpomocne. Kvôli súťaži síce žiadne kurzy neabsolvovala, ale má za sebou kurz kváskovania a modelovania kvetov.

Momentálne je po materskej dovolenke, dorába si cukrárske vzdelanie a necháva dvere otvorené možnostiam, ktoré na ňu čakajú.

Sme jedna rodina

Pocit z postupu do finálovej dvanástky bol radostný a veľmi by ho dopriala každému. „Kto by sa nechcel dostať do Pečie celé Slovensko? Určite aj vy, ak chcete zažiť tento neopísateľný pocit, pošlite prihlášku,“ podporuje divákov.

pcs3_finalisti.jpg

Prezradila, že priateľské vzťahy nevznikli iba medzi finalistami tretej série. Priateľstvá si vybudovali aj s finalistami z predchádzajúcich sérií. „My sme taká jedna veľká pečiaca rodina. Všetci sa spolu kontaktujeme, kamarátime, radíme si, pomáhame,“ skonštatovala Danka. „Takže určite, keď chcete prísť do našej rodiny, prihláste sa.“

Povera o Danke

Danka priznala, že kolovala povera, ktorá hovorila, že kto s ňou býva na izbe ten zo šou vypadne. Od prvého kola sa toto pravidlo potvrdzovalo, až sa nakoniec zlomilo. „Bola taká povera, že kto so mnou býval, nakoniec vypadol. A nakoniec to prelomil až Tomáš a vypadla som ja.“

_DSC0393.JPG

Netradičná záľuba

Diváci si ju pamätajú, ako poľovníčku Danku. Ako sa k tejto záľube dostala? Poľovať chcela od detstva. Napriek tomu, že ju od poľovníctva odhovárali, pod stromčekom ju raz čakalo prekvapenie. V krabici od digitálnej váhy sa skrývala poukážka na poľovnícky kurz. Tak sa jej na Vianoce splnil veľký sen a poľovníctvo si dodnes veľmi užíva.

„Ja viem, že je to na ženu netradičné, ale prečo by sme mali mať tradičný život, keď ho môžeme mať netradičný.“

Vypočujte si celý rozhovor s Dankou zo záznamu na Instagrame Pečie celé Slovensko .
25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia