Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Pečie celá škola: Finalisti zo šou Pečie celé Slovensko piekli pre Riška
Pečie celá škola: Finalisti zo šou Pečie celé Slovensko piekli pre Riška

Pečie celá škola: Finalisti zo šou Pečie celé Slovensko piekli pre Riška

Dnes, v piatok 1.12.2023 sa známi finalisti zo šou Pečie celé Slovensko stretávajú v priestoroch základnej školy v Trenčianskej Turnej, aby spolu napiekli sladké dobroty s láskavým úmyslom.

Ak ste sledovali šou Pečie celé Slovensko, možno vám neunikol príbeh Patrikovho malého kamaráta Riška, ktorému venoval detskú tortu. Riško Fidluša trpí nervovo-svalovým ochorením s názvom Nemalínová myopatia.

Ide o závažné svalové oslabenie, ktoré Riškovi spôsobuje dýchacie problémy. Na toto ochorenie zatiaľ neexistuje iná liečba ako sú pravidelné rehabilitácie. Riško ich absolvuje na dennej báze a v noci mu s dýchaním pomáha ventilácia.

Charitatívna predvianočná akcia bola Patrikovou iniciatívou, ktorou chce podporiť Riška a jeho rodinu. Šiesti finalisti zo šou prišli, aby spolu so žiakmi základnej školy napiekli sladké koláčiky. Všetky výrobky sú na predaj a vyzbierané peniaze venujú malému Riškovi.

_MKF3749.jpg

Patrik na svojej facebookovej stránke pozval všetkých milovníkov sladkého: „Ahojte všetci. Budúci piatok, 1.12.2023 budeme od 10:00 do cca 16:30 piecť a pomáhať. S deťmi na ZŠ si upečieme vianočné pečivo, ktoré si nezdobíme, zabalíme a bude sa dať kúpiť. Pripravíme aj pre gazdinky, ktoré nestíhajú, nabalené zamiesené cestá.“

Ďalej Patrik uvádza: „S mojimi kamošmi z Pečie celé Slovensko (bohužiaľ nemôžu prísť všetci, ale bude nás tam polovica) sa postaráme o dobrú zábavu, deti niečo naučíme a samozrejme budeme aj pomáhať. Všetky peniažky pôjdu pre Riška Fidluša, aby mohol ďalej bojovať ako lev.“

Ak by ste chceli Riška podporiť, nemusíte cestovať do Trenčianskej Turnej. Urobiť tak môžete aj prostredníctvom portálu ludialudom.sk. Každá čiastka podporí Riška v rehabilitačnej liečbe, na ktorej je závislý.

25 50 75 90
Zdroj: Facebook/Patrik Kolár, ludialudom.sk

Živé vysielanie ??:??

Televízia