Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Šou opustil Tomáš: Chceme, aby láska vyhrala nad nenávisťou
Šou opustil Tomáš: Chceme, aby láska vyhrala nad nenávisťou

Šou opustil Tomáš: Chceme, aby láska vyhrala nad nenávisťou

Pred bránami finále skončil posledný zostávajúci pekár - Tomáš. O titul majsterky pekárky sa budú usilovať tri dámy -Timi, Luci a Mirka.

Pripomeňme si, ako prebiehalo semifinálové kolo, ktoré sme odvysielali na prvú adventnú nedeľu.

„Nikdy by som nepovedal, že sa sem dostanem. Stále som hovoril, že frgálové kolo je moje posledné, takže sa teším,“ vyjadril Tomáš svoju radosť z účasti v semifinále.

„Cítim sa veľmi nečakane pozitívne naladená,“ pokojne konštatovala Luci pred odštartovaním prvej výzvy.

Osobná mini-výzva

V osobnej výzve súťažiaci pripravovali malé torty Bento, ktoré sú v súčasnosti veľkým hitom u svetových cukrárov. Mohlo by sa zdať, že s menšou tortou je menej práce. Naši finalisti to však videli inak. Pripraviť a dôkladne ozdobiť malú tortičku si vyžaduje prácu s detailmi, viac sústredenia a zdatnejšiu motoriku.

_MKF6984.JPG

Vzhľadom na semifinálové kolo, porotkyne hodnotili každý detail. Mirkina torta „Chlapec či dievča?“ ponúkla lahodnú kombináciu jahôd a liči. Luci pripravila rustikálnu tortičku "Royal Bento" s trendy modernou chuťou, ktorú porotkyne veľmi ocenili.

Timi tortu ochutila marakujou a vyzdobila farebným obrázkom na tému Malý princ. Tomáš stavil na čokoládovú chuť, jednoduchosť a „ženskú silu“, čo však porote nestačilo a Tomášovi vytkli nedostatočné zdobenie a málo ovocia vo vnútri.

Odpálená technická výzva

Technickú výzvu pripravila Natacha Pacal. Recept na francúzsky dezert inšpirovaný habitom mníšok Religieuse pozostáva z dvoch na sebe uložených a naplnených choux (guličiek). Názov dezertu naznačuje, že po upečení pripomína mníšku.

_MKF7351.JPG

Na technickú výzvu dostali súťažiaci dve hodiny. Na pohľad malý a jednoduchý dezert prekvapil dvojstranovým receptom. Súťažiaci sa však s touto výzvou popasovali a svoje upečené výtvory položili pred trojčelnnú porotu včas.

Pri hodnotení opät rozhodovali detaily. Na poslednom mieste sa ocitla Luci. Na prvom mieste sa umiestnil Tomáš, ktorého Religieuse by Natacha Pacal vystavila do cukrárskej vitríny.

Pečie celé Slovensko na desktope  Pečie celé Slovensko na mobile

Kreatíva výzva s efektom

V záverečnej výzve pripravovali finalisti Tsunami cake. Kreatívna výzva mala rozhodnúť o zostavení finálovej trojice a súťažiaci sa so svojimi tortami skutočne vyhrali.

Timi sa inšpirovala nádhernou tatranskou prírodou. Z vrcholov tortových štítov stekal vodopád. „Musím ťa pochváliť, napravila si si reputáciu s kakaovým korpusom,“ pochválila Jožka. „Šťavnaté Tatry,“ ocenila chuť aj nápad Petra.

Mirkina „Sladká sopka“ predviedla úžasný efekt lejúcej sa lávy, dymu a bublajúcej sopky. Luci predviedla Cirkusové šapitó, ktoré očarilo nie iba efektom, ale aj úžasnou kávovou chuťou.

_MKF7783.JPG

Tomáš pripravil Dúhovú tortu porozumenia, ktorou chcel vyjadriť rovnosť a silu lásky. „Moja torta je o láske, lebo aj keď sme rozdielni, tak všetci chceme, aby láska vyhrala nad nenávisťou," povedal so slzami v očiach.

Tortu venoval Matúšovi a Jurajovi, ktorí sa minulý rok stali obeťami útoku na Zámockej ulici. Tento čin z nenávisti dodnes rezonuje v spoločnosti a Tomášova torta je akýmsi pripomenutím ľudských hodnôt. „Mňa to naučilo, aby som si užíval každý jeden deň,“ dodal Tomáš so zlomeným hlasom.

_MKF7924.JPG

Farebnosť dúhovej torty sprevádzal aj farebný tsunami efekt. Žiaľ, chuťovo bola menej výrazná. „Máš príjemne pripravené korpusy. Skôr ma mrzí to, že tá chuťová zložka celej torty je málo farebná oproti tým farbám, ktoré sľubuje,“ zhodnotila Petra Tóthová.

Finálová trojica je známa

Kreatívna výzva rozhodla. V ohrození sa ocitli dve mená - Tomáš a Luci.

Luci si však svojou cirkusovou tortou vybojovala miesto vo finále. Porotkyne presvedčila natoľko, že okrem postupu získala aj titul pekárky týždňa .

Pred bránami finále opustil šou Tomáš. „Tejto súťaži som vďačný za všetko, čo som sa naučil, lebo naozaj je toho veľa. A hlavne som vďačný za tých jedenástich ľudí, čo som tu stretol.“

Pred nami je posledná epizóda, v ktorej tri pekárky zabojujú o titul majsterky pekárky. Do stanu zavítajú všetci vypadnutí finalisti, aby trojicu súťažiacich podporili spevom, tancom a dobrou náladou.

Sledujte veľkolepé finále tretej série šou Pečie celé Slovensko 10. decembra o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia