Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Sladký Valentín s Pečie celé Slovensko. Vyskúšajte recept na minipavlovky

Už viete, čo svojej polovičke darujete 14. februára? Máme pre vás tip.

Sladký Valentín s Pečie celé Slovensko. Vyskúšajte recept na minipavlovky

Sladkým darčekom na Valentína rozhodne neurobíte krok vedľa. Trúfnete si na krehké minipavlovky, ktoré si pre finalistou šou Pečie celé Slovensko vymyslela porotkyňa Jožka?

Maličké dezerty na štýl Pavlova torta nie sú náročné na prípravu, výsledok je však skvelý. Ideálne na valentínsky večer, čo poviete?

minipavlovky.jpg

Recept na minipavlovky

Bielkový sneh

  • 120 ml vaječných bielkov
  • 1/8 lyžičky vínneho kameňa
  • 1/8 lyžičky soli
  • 250 g cukru krupica
  • 1½ lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 polievková lyžica vínneho octu
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Rúru predhrejte na 175 stupňov. Vyšľahajte sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.

Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.

Pripravte na papier na pečenie 12 ks mini pavloviek s priemerom 6cm. Pečte 10 minút. Následne znížte teplotu na 150° C a pečte, kým sa nafúknu – asi 20 až 30 minút.

Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte vychladnúť.

Krém

  • šľahačka 40 % – 250g
  • cukor práškový -25 g
  • vanilka

Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou vyšľahajte do hustého krému. Ozdobte ovocím.

Želáme sladkého Valentína!

25 50 75 90