Či už plánujete oslavovať sviatok všetkých zaľúbených alebo nie, čokoládová torta je vždy dobrý nápad.
Ak vezmeme do úvahy aj fakt, že čokoláda je afrodiziakum, možno predsa len na Valentína nájde miesto na vašom stole.
"Aj tí, ktorí nemajú radi sladké, si ju zamilujú. A tortička poteší ako zaľúbené páry tak aj toho, kto je sám," hovorí autor receptu, pekár Tomáš z Pečie celé Slovensko 2.
Recept na čokoládovú tortu od Tomáša
Korpus:
- 3 vajcia
- 90 g kryštálového cukru
- 3 PL oleja
- 70 g hladkej múky
- 20 g kakaa
Krém:
- 250 g mascarpone
-
250 g 33% smotany na šľahanie
- 200 g čokolády
Navyše:
- 100 g čokolády
- 1 PL oleja
- ozdoby podľa vlastného výberu
Postup:
- Korpus: Bielky dáme šľahať, postupne pridávame cukor a šľaháme asi 5 minút. Potom stiahneme otáčky na minimum, pridáme olej a žĺtky a ľahko premiešame. Na záver pridáme preosiate kakao s múkou a jemne premiešame. Dáme do okrúhlej formu s priemerom 24 cm a dáme piecť na 160 stupňov na 30 minút.
-
Krém: Mascarpone a šľahačku spolu poriadne vyšľaháme. Čokoládu dáme roztopiť nad vodným kúpeľom. Po roztopení ju vychladíme a pomaly primiešame k šľahacke s mascarpone. Zmes následne poriadne premiešame.
-
Dokončovanie: Na vychladený korpus dáme krem a pekne uhladíme, aby bol vrch pekne rovný. Následne dáme zatuhnúť do chladničky.
- Zvyšnú čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom, pridáme olej a premiešame. Vylejeme na tortu a dozdobíme podľa vlastného vkusu.