Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Tip na dokonalý valentínsky dezert podľa Petry Tóthovej. Vyskúšajte jej Red Velvet

Táto jahodová torta je na valentínsky večer ako stvorená.

Tip na dokonalý valentínsky dezert podľa Petry Tóthovej. Vyskúšajte jej Red Velvet

Cukrárka a zároveň porotkyňa z najsladšej šou Pečie celé Slovensko sa s fanúšikmi podelila o svoj obľúbený sladký recept.

Ak chcete 14. februára svoju polovičku zaručene potešiť, torta s názvom Red Velvet je stávkou na istotu.

Recept na Red Velvet podľa Petry

Korpus:

  • 210 g celých vajec
  • 100 g cukru krupica
  • 100 g hl. múky
  • 10 g kakaa
  • 1/2 čl soli
  • 15 g roztopeného masla
  • 10 g mlieka
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • červené farbivo

Rúru predhrejte na 165 stupňov. Celé vajcia a cukor šľahajte nad vodným kúpeľom, kým nebudú zohriate na 40 stupňov. Dostatočne dlho šľahajte mimo ohrevu.

Hmota by mala byť hladká a hustejšia. Zašľahajte farbivo a opatrne primiešajte preosiatu múku, kakao a soľ.

Zohrejte maslo, mlieko a vanilkový extrakt na teplotu cca 50 až 60 stupňov. Odoberte trochu z hmoty a pridajte do nej zmes masla.

Následne všetko zmiešajte, vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie, uhlaďte a nakoniec párkrát buchnite s formou.

Pečte zhruba 35 až 40 minút. Vyberte a buchnite o pracovnú dosku. Otočte na 10 minút na vychladnutie. Následne nechajte vychladiť na mriežke.

Krém:

  • 250 g krémového syru
  • 60 g práškového cukru
  • 150 g šľahačkovej smotany 40%
  • 2 čl citrónovej šťavy

Syr jemne vymiešajte, pridajte preosiaty cukor a prešľahajte. Pridajte šľahačku a vyšľahajte do požadovanej konzistencie. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu.

Dokončenie:

30 gramov vody a 60 gramov malinového pyré nechajte prevariť, čím vám vznikne sirup.

Korpus vodorovne rozrežte na tri vrstvy. Tie potrite z oboch strán sirupom.

Pláty korpusu potrite krémom, okraj ozdobte špičkou a obložte jahodami. Takto postupujte so všetkými vrstvami. Vrch ozdobte krémom a jahodami.

Celý postup nájdete aj vo videu vyššie.

Dobrú chuť!

25 50 75 90