Cukrárka a zároveň porotkyňa z najsladšej šou Pečie celé Slovensko sa s fanúšikmi podelila o svoj obľúbený sladký recept.
Ak chcete 14. februára svoju polovičku zaručene potešiť, torta s názvom Red Velvet je stávkou na istotu.
Recept na Red Velvet podľa Petry
Korpus:
- 210 g celých vajec
- 100 g cukru krupica
- 100 g hl. múky
- 10 g kakaa
- 1/2 čl soli
- 15 g roztopeného masla
- 10 g mlieka
- 1 PL vanilkového extraktu
- červené farbivo
Rúru predhrejte na 165 stupňov. Celé vajcia a cukor šľahajte nad vodným kúpeľom, kým nebudú zohriate na 40 stupňov. Dostatočne dlho šľahajte mimo ohrevu.
Hmota by mala byť hladká a hustejšia. Zašľahajte farbivo a opatrne primiešajte preosiatu múku, kakao a soľ.
Zohrejte maslo, mlieko a vanilkový extrakt na teplotu cca 50 až 60 stupňov. Odoberte trochu z hmoty a pridajte do nej zmes masla.
Následne všetko zmiešajte, vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie, uhlaďte a nakoniec párkrát buchnite s formou.
Pečte zhruba 35 až 40 minút. Vyberte a buchnite o pracovnú dosku. Otočte na 10 minút na vychladnutie. Následne nechajte vychladiť na mriežke.
Krém:
- 250 g krémového syru
- 60 g práškového cukru
- 150 g šľahačkovej smotany 40%
- 2 čl citrónovej šťavy
Syr jemne vymiešajte, pridajte preosiaty cukor a prešľahajte. Pridajte šľahačku a vyšľahajte do požadovanej konzistencie. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu.
Dokončenie:
30 gramov vody a 60 gramov malinového pyré nechajte prevariť, čím vám vznikne sirup.
Korpus vodorovne rozrežte na tri vrstvy. Tie potrite z oboch strán sirupom.
Pláty korpusu potrite krémom, okraj ozdobte špičkou a obložte jahodami. Takto postupujte so všetkými vrstvami. Vrch ozdobte krémom a jahodami.
Celý postup nájdete aj vo videu vyššie.
Dobrú chuť!