Koláč s tvarohovou plnkou vám zrejme predstavovať nemusíme. Klasický cheesecake dnes nájdete v každej cukrárni či kaviarni, pripraviť si ho môžete aj doma podľa jedného z našich receptov.
Čo však možno nepoznáte, je Basque burnt cheesecake, teda koláč bez korpusu so spáleným povrchom. Ten vymyslel ešte v roku 1990 španielsky kuchár menom Santiago Rivera. Koláč sa neskôr stal obľúbenou pochúťkou v USA, odkiaľ sa dnes jeho sláva šíri do celého sveta.
Ak sa vám video a fotky nezobrazujú správne, obnovte stránku.
Ak ste aj vy dostali chuť na krémový dezert s jemne horkastou chuťou, a konzistenciou, ktorá nenápadne pripomína obľúbený Crème Brûlée, vyskúšajte recept Petry Tóthovej. Celý postup nájdete vo videu vyššie.
„Skvelý recept pre všetkých, ktorí sa nechcú, alebo nemajú čas sa v kuchyni dlho motať. Rýchla príprava s málo ingredienciami a rustikálny vzhľad sú dobrý štartom k úspechu,“ napísala Petra k receptu, ktorý musíte vyskúšať.
25 50 75 90