Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Cukrárka Petra Tóthová poriadne pripálila koláč. Ako sa jej to mohlo stať?

Šikovná cukrárka prezradila recept na netradičný cheesecake.

Cukrárka Petra Tóthová poriadne pripálila koláč. Ako sa jej to mohlo stať?

Koláč s tvarohovou plnkou vám zrejme predstavovať nemusíme. Klasický cheesecake dnes nájdete v každej cukrárni či kaviarni, pripraviť si ho môžete aj doma podľa jedného z našich receptov.

Čo však možno nepoznáte, je Basque burnt cheesecake, teda koláč bez korpusu so spáleným povrchom. Ten vymyslel ešte v roku 1990 španielsky kuchár menom Santiago Rivera. Koláč sa neskôr stal obľúbenou pochúťkou v USA, odkiaľ sa dnes jeho sláva šíri do celého sveta.

Ak sa vám video a fotky nezobrazujú správne, obnovte stránku.

Ak ste aj vy dostali chuť na krémový dezert s jemne horkastou chuťou, a konzistenciou, ktorá nenápadne pripomína obľúbený Crème Brûlée, vyskúšajte recept Petry Tóthovej. Celý postup nájdete vo videu vyššie.

„Skvelý recept pre všetkých, ktorí sa nechcú, alebo nemajú čas sa v kuchyni dlho motať. Rýchla príprava s málo ingredienciami a rustikálny vzhľad sú dobrý štartom k úspechu,“ napísala Petra k receptu, ktorý musíte vyskúšať.

25 50 75 90