Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Petra a Jožka odpovedajú na vašu otázku: Prečo v britskej šou pečieme francúzske dezerty?

Porotkyňa Jožka nám prezradila aj niečo o štvrtej sérii. Možno divákov potešíme.
Petra a Jožka odpovedajú na vašu otázku: Prečo v britskej šou pečieme francúzske dezerty?

Povenovali sme sa ďalšej diváckej otázke. Tentokrát jedného z fanúšikov Pečie celé Slovensko zaujímalo, prečo pekári nepečú viac britských dezertov.

„Prečo v súťaži nie je viac britských receptov, keď je originál z Británie? Je to Pečie celé Slovensko, ale bolo veľa francúzskych dezertov,“ znela otázka od diváka Radima.

O odpoveď sme poprosili porotkyne Petru a Jožku, ktoré zostavujú recepty do súťaže


Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku

„Berieme si z každého rožku sveta niečo, aby sme vás potešili, niečo aj naučili. Nemôžete to byť len o dezertoch, ktoré poznáte, ale aj nepoznáte,“ hovorí porotkyňa Petra o výbere receptov do súťaže. Aj keď ide o britskú šou, stále je šitá na slovenského diváka, aby zaujala a niečo nové priniesla.

Súčasne treba brať na zreteľ aj pôvod samotného cukrárskeho remesla. „Cukrarina má svoje základy a svoju kolísku vo Francúzsku. Keby to bolo niekde inde, tak by sme určite brali aj odtiaľ, ale klasická cukrarina má svoje počiatky vo Francúzsku, takže preto je mnoho dezertov francúzskych,“ vysvetľuje Petra Tóthová.

„Nemyslím si, že bolo francúzskych dezertov až tak veľa, ale sú to celosvetové dezerty. Je naozaj pravda, že v tejto štvorke máme pripravené aj tie anglické recepty. Tak možno splníme to, čo diváci píšu,“ odpovedala Jožka, ktorá má pre nášho fanúšika pozitívne správy.

25 50 75 90