Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Pečené nanuky? Vďaka tomuto originálnemu receptu zažiarite

Poznáte ho zo šou Pečie celé Slovensko.

Pečené nanuky? Vďaka tomuto originálnemu receptu zažiarite

K letu neodmysliteľne patria osviežujúce maškrty v podobe zmrzliny či nanukov. Ak sa teda chystáte na letnú oslavu, grilovačku alebo záhradnú párty a neviete, čo pripraviť, máme pre vás skvelý tip.

Finalistka Inga v šou Pečie celé Slovensko predstavila recept na originálne pečené nanuky (nielen) pre deti, s ktorými zahviezdite na každej oslave. Recept je nenáročný a výsledok vynikajúci.

Inga-Pečie celé Slovensko.jpg

Čo budeme potrebovať?

Základ pečených nanukov tvorí cesto, čokoláda, rakytníkové pyré a čokoládová poleva.

Na cesto potrebujeme:

  • 130 g cukru
  • 4 vajíčka
  • 130 g hladkej múky
  • 3 g prášku do pečiva
  • 95 g medu
  • 30 g masla
  • 20 g mlieka
  • 50 g bielej čokolády
  • 70 g kyslej smotany
  • 180 g rakytníkového pyré
  • 60 g cukru
  • 3 g pektínu

Na polevu potrebujeme:

  • 300 g bielej čokolády
  • 15 g kakaového masla
  • 15 g slnečnicového oleja

Postup:

V miske roztopíme maslo, med a mlieko. S jednou polovicou cukru vyšľaháme bielka, s druhou polovicou cukru vyšľaháme žĺtka. K vyšľahaným žĺtkom primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

Pridáme zmes mlieka, masla a medu a nakoniec do hmoty jemne vmiešame bielka.

Cesto pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. Kým sa cesto pečie, my si môžeme pripraviť rakytníkovú plnku. Do zohriateho pyré pridáme cukor s pektínom a hmotu privedieme k varu.

Následne sa pustíme do prípravy čokoládovo-smotanového krému. Roztopenú čokoládu zmiešame s kyslou smotanou.

Krém potom zmiešame s upečeným a rozdrveným cestom. Hmotu poriadne premiešame a natlačíme do nanukových formičiek, ktoré dáme zmraziť.

Posledným krokom je príprava čokoladovej polevy. Tú si pripravíme tak, že čokoládu, olej a kakaové maslo roztopíme, vymiešame do hladkého krému a necháme vychladiť na izbovú teplotu. V poleve nakoniec obaľujeme zmrazené nanuky.

25 50 75 90