Recepty cukrárky a porotkyne Pečie celé Slovensko nie je možné nemilovať. Tentokrát si pre svojich fanúšikov pripravila lahodný bezlepkový koláč. Jej figovo-mandľové blondie okamžite zmizne zo stola. Skráťte si čakanie na premiéru 4. série Pečie celé Slovensko a pripravte si tento jesenný koláčik.
Čo budete potrebovať:
- 80 g mandľovej múky
- 60 kokosovej múky
- 160 – 200 g cukru krupica (ja som išla na 150 g cukru krupica a 50 g hnedého cukru) podľa druhu ovocia
- 1/2 čl prášku do pečiva
- 1/4 čl soli
- 150 – 180 g roztopeného, ale nie horúceho masla, podľa druhu mandľovej múky
- 4 vajcia
- 1 – 2 čl vanilkovej pasty
- 200 g ovocia
Ako na to:
Zmiešajte suché suroviny, mandľovú a kokosovú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Vymiešajte maslo s vajíčkami a vanilkou, opatrne pridajte do suchej zmesi.
Formu 20x20 cm (alebo 23 kruh) vysteľte papierom na pečenie, vylejte cesto a ozdobte ovocím.
Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov 45 – 55 minút. Po vychladnutí môžete krájať.
Pozrite si celý VIDEORECEPT :
Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.
25 50 75 90