Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

VIDEO: Toto je téma prvého kola Pečie celé Slovensko 4. Potešíme lenivých pekárov!

Čo všetko čaká našich finalistov v prvom kole?

VIDEO: Toto je téma prvého kola Pečie celé Slovensko 4. Potešíme lenivých pekárov!

Už túto nedeľu, 29. septembra, začína štvrtá séria šou Pečie celé Slovensko. Za svoje pracovné pulty sa postaví deväť pekárok a traja pekári, ktorých sme vám už predstavili v krátkych videách.

Prvé kolo bude doslova sladká jazda plná inšpirácie. V osobnej výzve potešíme všetkých domácich pekárov pohodlnými hrnčekovými receptami. Ocení ich každý, komu sa nechce babrať s vážením a meraním.

Technická výzva podráždi chuťové poháriky aj tých, ktorí sladkému príliš nefandia. A v kreatívnej časti súťažiaci okrem svojho pekárskeho umenia vložia do pečenia aj kúsok seba a svojich emócií. Témou tohto kola je totiž domov.

Čo pre súťažiacich znamená domov a aké chute sa im s ním spájajú? Pozrite si vo videu.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takto im chutí domov

Asi nikoho neprekvapí, že domov pre nás v prvom rade znamená rodinu. Rovnaké pocity vyjadrili aj naši súťažiaci, no nás tiež zaujímalo, ako ich domov chutí.

„Domov je pre mňa tam, kde je moja rodina - manželka a dve deti," hovorí Martin. Keď si spomenie na domov, vybaví sa mu chuť šamrolí, klasického dezertu Oblíž prst a dokonca aj domácej pizze, ktorú si často spoločne pripravujú.

Elizabeth zase prezradila ich rodinnú klasiku, bez ktorej si víkend nevie predstaviť. „Plnený kapustný list, u nás to voláme holúbky. To musí byť skoro každý víkend,“ povedala.

„Keďže bývam ešte s rodičmi, tak niečo tradičné, čo uvarí mamka,“ vraví Dávid, ktorý nikdy nepohrdne jej domácimi bryndzovými haluškami.

Danka vníma chuť domova cez svoje deti, pre ktoré je to hlavne „mäsko s ryžou“, ktoré im často pripravuje. A keď ide o sladké, najviac milujú makrónky. „Pečenie je také voňavé a vznikne z toho krásny produkt, takže tá vôňa sa mi automaticky spája s domovom,“ vysvetľuje.

Pre Miriam domov znamená nielen rodinu, ale aj obľúbené miesta, zážitky a pekné chvíle. „Rodina, vinice, stanovačka, kamaráti a dobré jedlo,“ menuje rad radom. Keď príde na chuť domova, hneď jej napadne štedrák a obľúbené špagety.

Držte im palce už túto nedeľu! Kto opustí šou Pečie celé Slovensko ak prvý? A kto sa stane prvým pekárom týždňa? Sledujte 29. septembra o 20:30 na Jednotke.

25 50 75 90