Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Máte radi nivu? Skúste recept na jesenný podplameník podľa Majsterky pekárky Timi

Najlepšie chutí ešte teplý.

Máte radi nivu? Skúste recept na jesenný podplameník podľa Majsterky pekárky Timi

Leto je za nami a s jeseňou prichádzajú aj nové chute a vône. Ak už máte dosť sladkých zmrzlín a ovocných bublanín, vyskúšajte teraz niečo slané. Víťazka tretej série šou Pečie celé Slovensko, Timi, sa podelila o recept na jesenný podplameník so slanou nivovo- bryndzovou plnkou.


Ak sa vám príspevok nezobrazuje správne, obnovte stránku

Pripravte si

Cesto
500g hladká múka
200ml teplé mlieko
1čl kryštál cukor
1 čl soľ
1 vajíčko
40g zmäknuté maslo
21g droždie
200g zemiaky

Plnka
Kyslá smotana
Bryndza
Niva – alebo iný syr
Soľ podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť a ošúpeme a popučíme. Vlažné mlieko, droždie cukor zmiešame a necháme napučať 10minút.
  2. Do misy preosejeme múku, vajce, maslo, zemiaky, soľ a premiešame. Pridáme kvások a vymiesime hladké a elastické cesto. Necháme kvasiť približne 1h alebo do dvojnásobného objemu.
  3. Na dobre vymastený plech roztlačíme rukami cesto.
  4. V miske si zmiešame bryndzu, kyslú smotanu, soľ a syr.
  5. Na cesto natrieme nami pripravenú zmes. Pečieme pri 180 cca 20 – 25 minút.
  6. 5 minút pred dopečením na vrch poukladáme upečenú tekvicu, nakrájaný syr niva a dopekáme.
  7. Po upečení pridáme ešte opražené huby, vlašské orechy a bylinky.
25 50 75 90