Leto je za nami a s jeseňou prichádzajú aj nové chute a vône. Ak už máte dosť sladkých zmrzlín a ovocných bublanín, vyskúšajte teraz niečo slané. Víťazka tretej série šou Pečie celé Slovensko, Timi, sa podelila o recept na jesenný podplameník so slanou nivovo- bryndzovou plnkou.
Ak sa vám príspevok nezobrazuje správne, obnovte stránku
Pripravte si
Cesto
500g hladká múka
200ml teplé mlieko
1čl kryštál cukor
1 čl soľ
1 vajíčko
40g zmäknuté maslo
21g droždie
200g zemiaky
Plnka
Kyslá smotana
Bryndza
Niva – alebo iný syr
Soľ podľa chuti
Postup
- Zemiaky uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť a ošúpeme a popučíme. Vlažné mlieko, droždie cukor zmiešame a necháme napučať 10minút.
- Do misy preosejeme múku, vajce, maslo, zemiaky, soľ a premiešame. Pridáme kvások a vymiesime hladké a elastické cesto. Necháme kvasiť približne 1h alebo do dvojnásobného objemu.
- Na dobre vymastený plech roztlačíme rukami cesto.
- V miske si zmiešame bryndzu, kyslú smotanu, soľ a syr.
- Na cesto natrieme nami pripravenú zmes. Pečieme pri 180 cca 20 – 25 minút.
- 5 minút pred dopečením na vrch poukladáme upečenú tekvicu, nakrájaný syr niva a dopekáme.
- Po upečení pridáme ešte opražené huby, vlašské orechy a bylinky.