Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Exotický recept podľa Petry Tóthovej. Luxusné mochi musíte ochutnať

Už ste niekedy ochutnali túto japonskú pochúťku?

Exotický recept podľa Petry Tóthovej. Luxusné mochi musíte ochutnať

Mochi (moči) sú japonské koláčiky vyrobené z ryžovej pasty a naplnené plnkami od výmyslu sveta. Ak ste tento dokonalý dezert ešte nikdy neochutnali, je čas to napraviť. Pripravte si domáce mochi podľa receptu známej cukrárky Petry Tóthovej, ktorá si ich zamilovala počas svojej dávnej cesty po Japonsku.

„Mochi som spoznala na svojej prvej ceste do Japonska v roku 2008. A bola som okamžite očarená – v jednej guľôčke nájdete rôznorodosť textúr i chutí. Moja prvá bola s matcha cestom, zmrzlinou namiesto krému a jahodou vo vnútri. Nič iné som v ten deň nejedla,“ podelila sa o svoj skvelý gastronomický zážitok Petra a dodala, že ide o skutočne jednoduchý recept.

A čo je najlepšie? Mochi si môžu vychutnať aj ľudia, ktorí majú problémy s lepkom. Mochi je totiž bezlepkové.

Skráťte si čakanie na premiéru 4. série Pečie celé Slovensko a pripravte si tento exotický koláčik. Nezabudnite, že štartujeme už 29. septembra.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

Recept na mochi

Cesto:

  • 200 g gluténovej ryžovej múky (inú nepoužívajte)
  • 90 g cukru krupica
  • 60 g kukuričného škrobu (+ trošku na podsypávanie)
  • 360 ml plnotučného mlieka
  • 2 PL oleja
  • červené farbivo (náhradou je ovocná šťava alebo pyré)

Plnka:

  • 250g krémového syru
  • 40 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie 40 %
  • vanilka

Ako na to:

1. V miske, ktorá vydrží teplo, zmiešajte múku, škrob, cukor a zalejte mliekom. Vymiešajte do hladka.

2. Zakryte fóliou, urobte dierky a na dve minúty (podľa jej sily) dajte do mikrovlnky.

3. Premiešajte a dajte späť do mikrovlnky zakryté fóliou na jednu až dve minúty (cesto nemá mať ani jednu vlhkú časť).

4. Cesto nechajte vychladnúť, aby sa s ním dalo dobre pracovať. Miesením do neho zapracujte olej, kým nebude hladké a pružné ( môžete rukami alebo v robote s hákom).

5. Vypracované cesto nakrájajte na 14 častí (cca 46 g) a na škrobom podsypanej pracovnej doske vyvaľkajte kruh s priemerom cca 12 cm.

6. Malú misku si vysteľte fóliou, mochi naplňte a uzavrite. Pred podávaním nechajte aspon tri hodiny v chlade stuhnúť.

25 50 75 90