Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Stratené maliny, koláč bez cukru, aj nový Jožkin tromf! Také bolo prvé kolo

Prvé kolo šou Pečie celé Slovensko prinieslo množstvo zábavy, napätia aj prekvapení.

Stratené maliny, koláč bez cukru, aj nový Jožkin tromf! Také bolo prvé kolo

Súťažiaci sa ešte len pasovali s prvou výzvou a hneď bolo jasné, že o dramatické momenty nebude núdza.

Koláč bez cukru

Martin prežil minúty plné napätia, keď v prvej osobnej výzve zabudol do svojho jablkového pité pridať cukor. Keď si to uvedomil, rýchlo začal s prípravou druhého koláča. Avšak s časovým limitom 90 minút mu to už nevyšlo.

„Chcel som vám predstaviť tradičné jablkové pité, ale bohužiaľ je skôr tragické,“ predstavil Martin svoj koláč porote. Hodnotenie nakoniec nebolo také zlé, ako Martin sám svoj koláč opísal. Petra vyzdvihla jeho nasadenie a odhodlanie nevzdať sa, a Jožka ocenila pekné zdobenie a dokončenie dezertu.

Martin a Juraj Bača v Pečie celé Slovensko

Hľadajú sa maliny

Technická výzva v podobe Bake off torty bola poriadnym orieškom. Väčšina finalistov sa pasovala s problémami, ktoré nemohli uniknúť ani oku porotkýň – naklonený tvar, rozpadnutý korpus, vytečený krém či naopak chýbajúci. Excelovala Janka, ktorej torta skutočne vynikala.

Jedným z najvtipnejších momentov bola „záhada chýbajúcich malín“. Martina pobehovala po stane a zúfalo hľadala maliny na zdobenie torty. Nakoniec sa prišlo na to, že kým vytrvalo prehľadávala celý stan, Elizabeth ich miešala vo svojom džeme. Rozhodne však nebola jediná, ktorej chýbali maliny. Niektorí finalisti ich ani nestihli stratiť – jednoducho ich za pochodu pojedli.

Jožka sa v tomto ročníku rozhodla využiť svoj nový porotcovský tromf. Z vrecka vytiahla nové okuliare, aby jej pri hodnotení nič neuniklo. A veru, pri niektorých súťažiacich to urobiť musela.

Jožka má nové okuliare v Pečie celé Slovensko

Pred poslednou výzvou prišla radostná správa. Porotkyne sa rozhodli, že chcú pekárov lepšie spoznať, preto do druhého kola postupujú všetci finalisti. To však pre nich neznamenalo, že sa nemusia snažiť. Body z prvého a druhého kola sa zrátajú a budúcu nedeľu sa dozvieme meno pekára alebo pekárky, ktorý súťaž opustí ako prvý.

Prvým pekárom týždňa sa stal Dávid. V prvenstve mu konkurovala Janka. Naopak, do ohrozenej zóny sa dostali Martin a Miriam. Podarí sa im v súťaži udržať alebo zopakujú svoje chyby?

Sledujte druhé kolo Pečie celé Slovensko v nedeľu večer na Jednotke.

25 50 75 90