Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Dokonalá kombinácia chutí. Vyskúšajte recept na čokoládovo-malinovú tortu Bake off

Presvedčte sa sami a vyskúšajte recept od porotkyne Jožky.

Dokonalá kombinácia chutí. Vyskúšajte recept na čokoládovo-malinovú tortu Bake off

Bake off tortu poznáte zo znelky Pečie celé Slovensko. Nie len krásne vyzerá, ale aj fantasticky chutí. Lahodná čokoláda v kombinácii s chuťou malín je až nebezpečne neodolateľná. Pozor, jeden kúsok nikdy nestačí!

Pri jej príprave nezabudnite jednu malinu zjesť, pretože tak znie pravidlo zdobenia – jedna malina chýba!

Ak ste sledovali prvé kolo Pečie celé Slovensko, tak viete, s akými problémami sa popasovali súťažiaci. Trúfnete si na technickú výzvu od Jožky? Jej príprava nie je jednoduchá, ale výsledok určite neoľutujete.

Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová ako porotkyne

Čo potrebujete?

Čokoládový korpus:

175 g horká čokoláda 54%

150 g maslo

125 g horúcej vody

3 stredne veľké vajcia

125 g kyslej smotany

50 g oleja

2 ČL vanilkového extraktu

150 g práškového cukru

150 g jemného hnedého cukru

250 g hladkej múky špeciál

50 g kakaového prášku

1 1 lyžičky sódy bicarbóny

1 lyžičky soli

50 g maslo na vymastenie formy

Čokoládová ganache:

300 g horkej čokolády 54%

25 g masla

450 ml 40% smotany na šľahanie

Malinový džem:

250 g mrazených malín

125 g želírovacieho cukru

Dokončenie:

400 g čerstvých malín

uvarený malinový džem

čokoládová ganache

Postup

Rúru si predhrejte na 180 °C. Vezmite dve formy s priemerom 20 cm a na ich dno použite papier na pečenie, okraje vymastite maslom.

Čokoládu, maslo a vodu nahrejte a vypracujte jednu zmes.

Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku vyšľahajte. Potom prisypte práškový aj hnedý cukor, opäť vyšľahajte do hladka. Pridajte roztopenú čokoládovú zmes.

V miske zmiešajte preosiatu múku a kakao spolu so sódou bikarbónou a soľou.

Vzniknutú zmes pridajte do šľahanej čokoládovej hmoty. A teraz šľahajte ďalej pokiaľ sa dôkladne nespoja.

Hotovú hmotu rozdeľte do pripravených foriem a pečte približne 35 až 45 min. Po upečení korpusy vyklopte na dosku s papierom tak, aby sa vrchná časť vyrovnala.

Uvarte smotanu a zalejte ňou čokoládu s maslom. Nechajte v kľude odstáť asi jednu minútku. Potom miešajte do vychladnutia, aby ganache mala lesklý povrch a hustejšiu konzistenciu.

Maliny s cukrom hoďte do hrnca a varte do rozvarenia. Zredukujte vodu, preceďte a nechajte vychladnúť.

Ak už korpusy vychladli je čas ich naplniť. Plňte ich vo forme v tomto poradí: korpus, malinový džem, ganache, druhý korpus spodnou časťou hore tak, aby povrch torty bol rovný.

Po zatuhnutí potiahnite vrch aj boky čokoládovou ganache a poukladajte maliny.

25 50 75 90