Bake off tortu poznáte zo znelky Pečie celé Slovensko. Nie len krásne vyzerá, ale aj fantasticky chutí. Lahodná čokoláda v kombinácii s chuťou malín je až nebezpečne neodolateľná. Pozor, jeden kúsok nikdy nestačí!
Pri jej príprave nezabudnite jednu malinu zjesť, pretože tak znie pravidlo zdobenia – jedna malina chýba!
Ak ste sledovali prvé kolo Pečie celé Slovensko, tak viete, s akými problémami sa popasovali súťažiaci. Trúfnete si na technickú výzvu od Jožky? Jej príprava nie je jednoduchá, ale výsledok určite neoľutujete.
Čo potrebujete?
Čokoládový korpus:
175 g horká čokoláda 54%
150 g maslo
125 g horúcej vody
3 stredne veľké vajcia
125 g kyslej smotany
50 g oleja
2 ČL vanilkového extraktu
150 g práškového cukru
150 g jemného hnedého cukru
250 g hladkej múky špeciál
50 g kakaového prášku
1 1 lyžičky sódy bicarbóny
1 lyžičky soli
50 g maslo na vymastenie formy
Čokoládová ganache:
300 g horkej čokolády 54%
25 g masla
450 ml 40% smotany na šľahanie
Malinový džem:
250 g mrazených malín
125 g želírovacieho cukru
Dokončenie:
400 g čerstvých malín
uvarený malinový džem
čokoládová ganache
Postup
Rúru si predhrejte na 180 °C. Vezmite dve formy s priemerom 20 cm a na ich dno použite papier na pečenie, okraje vymastite maslom.
Čokoládu, maslo a vodu nahrejte a vypracujte jednu zmes.
Vajcia, kyslú smotanu, olej a vanilku vyšľahajte. Potom prisypte práškový aj hnedý cukor, opäť vyšľahajte do hladka. Pridajte roztopenú čokoládovú zmes.V miske zmiešajte preosiatu múku a kakao spolu so sódou bikarbónou a soľou.
Vzniknutú zmes pridajte do šľahanej čokoládovej hmoty. A teraz šľahajte ďalej pokiaľ sa dôkladne nespoja.
Hotovú hmotu rozdeľte do pripravených foriem a pečte približne 35 až 45 min. Po upečení korpusy vyklopte na dosku s papierom tak, aby sa vrchná časť vyrovnala.
Uvarte smotanu a zalejte ňou čokoládu s maslom. Nechajte v kľude odstáť asi jednu minútku. Potom miešajte do vychladnutia, aby ganache mala lesklý povrch a hustejšiu konzistenciu.
Maliny s cukrom hoďte do hrnca a varte do rozvarenia. Zredukujte vodu, preceďte a nechajte vychladnúť.
Ak už korpusy vychladli je čas ich naplniť. Plňte ich vo forme v tomto poradí: korpus, malinový džem, ganache, druhý korpus spodnou časťou hore tak, aby povrch torty bol rovný.
Po zatuhnutí potiahnite vrch aj boky čokoládovou ganache a poukladajte maliny.
25 50 75 90