Úvod Novinky Šport
Tatar po Švajčiaroch: Góly, čo dostávame, sú nezmysly
Tatar po Švajčiaroch: Góly, čo dostávame, sú nezmysly

Tatar po Švajčiaroch: Góly, čo dostávame, sú nezmysly

Kapitána slovenskej reprezentácie po prehre so Švajčiarskom na MS v hokeji 2022 mrzia viaceré veci.

Najviac ma mrzí, že sa na naše góly narobíme," znela jedna z prvých viet kapitána Tomáša Tatara po tretej prehre za sebou na šampionáte.

V súboji so Švajčiarskom zverenci Craiga Ramsayho spravili niekoľko veľkých chýb. Jednou z nich boli nevyužité presilovky.

Slovenský tím ich hral dohromady 11 a ani v jednej neskóroval. V prvej presilovke slovenskí hokejisti dokonca gól dostali.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Budeme si musieť sadnúť k presilovkám a poradiť sa. Vôbec nám nešli break outy, dostali sme tam dokonca dva góly. V zóne to tiež nebolo ideálne. Keď strieľame, tie puky musia prejsť," pokračoval vo výpočte chýb kapitán, na ktorom bolo v poslednej tretine vidieť frustráciu.

Góly, čo dostávame, sú veľmi veľké nezmysly," nasypal popol na hlavu sebe aj svojim spoluhráčom, ktorí podľa jeho slov bojovali v zápase s Helvétmi, no chybalo im povestné šťastie.

Dva góly sme totiž inkasovali po odrazom puku.Hráčov to ubíja a veľmi to bolí," dodal Tomáš Tatar s tým, že v zostave sa ešte dejú zmeny.

Na súpisku pribudol Martin Fehérváry, ktorého premiéra na šampionáte bola práve proti Švajčiarom. Naopak, po prvej tretine sa na ľade už neobjavil Kristián Pospíšil.

Ako správny kapitán bude však Tatar svojich spoluhráčov v šatni motivovať:

Čakajú nás tri zápasy, ktoré sa všetky dajú zvládnuť a ja verím, že keby sme všetky tri vyhrali, tak máme šancu na postup. Takže pozitívne, hlavu hore!"

Ja dúfam, že sa nám to podarí, budeme hrať dobrý hokej a že príde aj to šťastíčko a výsledky," dodal na záver po neúspešnom zápase, ktorý sa skončil prehrou 3:5.

Tri dôležité zápasy

Slovenskí hokejisti majú pred sebou tri zápasy v základnej skupine, ktoré by mali vyhrať, ak chcú pomýšľať na postup do štvrťfinále.

  • 20.5. (piatok) Slovensko – Kazachstan 19:20 h.
  • 21.5. (sobota) Slovensko – Taliansko 19:20 h.
  • 24.5. (utorok) Slovensko – Dánsko 15:20 h.

Duely opäť vysielame v priamom prenose na stanici :ŠPORT i ONLINE. Súboje sa začínajú o 19:20 hod., pričom naše štúdio štartujeme už o 19:00 hod.

25 50 75 90

Galéria

Slovenskí hráči po góle proti Švajčiarsku na MS v hokeji 2022 Slovenský gólman Adam Húska Gól Samuela Takáča proti Švajčiarom na MS v hokeji 2022 Adam Húska inkasuje štvrtý gól od Švajčiarov na MS v hokeji 2022

Živé vysielanie ??:??

Televízia