Úvod Novinky Tipy z programu

Čo variť cez víkend? Týmto receptom na kačacie prsia zažiarite

Inšpiráciu na víkendový obed či večeru ponúka relácia Pravidlá mojej ženy.

Čo variť cez víkend? Týmto receptom na kačacie prsia zažiarite

K víkendovej pohode a spoločnému času s priateľm či s rodinou patrí aj dobré jedlo. Ak plánujete, čo variť v sobotu a v nedeľu, máme pre vás inšpiráciu na šťavnaté kačacie prsia s netypickou prílohou.

Nemusíte byť pritom profesionálny šéfkuchár, aby ste zvládli recept, ktorý varili súťažiaci v kuchárskej šou Pravidlá mojej ženy.

Stačí dodržiať zopár rád a postupovať krok za krokom. A mať chuť uvariť niečo nové, chutné a nezabudnuteľné.

Recept na kačacie prsia so zemiakovo-horčicovým pyré

kacacie-prsia.jpg

Suroviny

  • 1,5 kg kačacích pŕs
  • 30 g tymiánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 400 g baby mrkvy
  • 1 kg zemiakov
  • 150 g masla
  • 200 ml sladkej smotany
  • 300 g soli
  • čierne korenie
  • 200 ml oleja
  • 50 g hrubozrnnej dijonskej horčice
  • 1 l pomarančového džúsu
  • mix mikrobyliniek
  • 200 g bruselského kelu
  • 200 ml bieleho vína
  • 100 g cibule
  • nové korenie
  • bobkový list
  • 30 g kryštálového cukru

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Postup

  1. Bruselský kel rozkrojíme na polovice. Zemiaky vložíme na plech vysypaný soľou a pečieme v rúre predhriatej na teplote 195 stupňov asi 25 minút.
  2. Baby mrkvu a očistený prekrojený kel vložíme do hrnca s pol litrom pomarančového džúsu s kryštálovým cukrom a pomaly varíme domäkka.
  3. Na kačacích prsiach narežeme kožu a odstránime spodnú časť.
  4. Do malého hrnca dáme ½ litra pomarančového džúsu, biele víno, cibuľu, koreniny a necháme redukovať.
  5. Upečené zemiaky si pomocou utierky a lyžice vydlabeme a prepasírujeme.
  6. Do menšieho hrnca dáme šupy zo zemiakov a spolu so smotanou a maslom necháme variť asi 5 až 10 minút.
  7. Postupne pridávame prepasírované zemiaky, je dôležité sledovať hustotu pyré. Všetko spolu vyšlaháme mixérom s metličkou do hladka.
  8. Nakoniec ešte pridáme horčicu a dochutíme soľou.
  9. Baby mrkvičky a kel vyberieme z hrnca a necháme odstáť na papieri.
  10. Kačacie prsia dáme na vopred rozpálenú panvicu bez tuku a dôkladne opečieme. Je dôležité opiecť najmä stranu s kožou.
  11. Na prsia pridáme tymián, cesnak a po opečení vložíme do rúry predhriatej na 140 stupňov Celzia. Podľa toho, aké hrubé sú kačacie prsia, pečieme asi 12 minút.
  12. Malý hrniec s redukovaným pomarančovým džúsom, vínom a cibuľkou odstavíme, pridáme maslo, ponorným mixérom zmixujeme do hladkej omáčky a na záver dochutíme horčicou.
  13. Na panvici, na ktorej sme predtým restovali kačacie prsia, orestujeme mrkvičky a kel s maslom.
  14. Upečené kačacie prsia necháme jemne vychladnúť a môžeme podávať. 

zemiakova-polievka-s-koprom.jpg

Ak sa vám k tomuto lahodnému hlavnému jedlu hodí aj polievka, vyskúšajte skvelú krémovú zemiakovú podľa receptu takisto zo šou Pravidlá mojej ženy.

Ďalší diel šou, v ktorom si zmerajú sily partnerské páry pod vedením šéfkuchára Petra Duranského, si môžete pozrieť v nedeľu o 18:20 hod na Jednotke. 25 50 75 90