Úvod Novinky Tipy z programu
Hana Lasicová o otcovi na koncerte Lasica píše Čekovskému. Mala som pocit, že je to on
Hana Lasicová o otcovi na koncerte Lasica píše Čekovskému. Mala som pocit, že je to on

Hana Lasicová o otcovi na koncerte Lasica píše Čekovskému. Mala som pocit, že je to on

Dcéra Milana Lasicu, ale aj jeho žena Magda Vášáryová si ho pripomenuli na výnimočnom koncerte.

Posledné texty legendárneho Milana Lasicu zhudobnil geniálny Marián Čekovský. Emocionálny zážitok plný nádherných piesní, kde každá nesie osobitý príbeh, inšpiráciu a odkaz. Hudobní hostia ako Ľubica Čekovská, Peter Lipa, Martin Valihora a sprievodná kapela pod taktovkou dirigenta Adriána Harvana zabezpečia, že večer bude plný nezabudnuteľných hudobných momentov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mala som pocit, že je to on

To je koncert pod názvom Lasica píše Čekovskému, na ktorý prijali pozvanie aj dve najbližšie ženy Milana Lasicu. Jeho dcéra Hana Lasicová a manželka Magda Vášáryová. „Som neskutočne dojatá a nadšená. Aj som si poplakala, ale som veľmi rada, lebo Marián a Ľubicou vedia uchopiť otcov humor, ktorý naozaj nebol sentimentálny ako zaznelo počas koncertu. Vedel vyjadriť vážne témy s nadhľadom a humorom,“ povedala.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Najväčší dojem na mňa urobili rozhovory, ktoré viedol Marián s Ľubicou alebo s inými hudobníkmi. Tie vsuvky. Celý koncert bol nádherný. Keď Marián začal spievať pieseň, ktorú mal pôvodne spievať môj otec s Ľubicou, ja som počula jeho hlas. Tak ho napodobnil, že som mala pocit, že je to on,“ dodala.

Nadšená bola aj Magda Vášáryová

„Som sa nasmiala, zaspievala som si, veľmi fajn. Keď som videla pána Valihoru za bubnami, vedela som, že to bude modernejšie. Myslím, že si to ľudia budú ešte dlho spievať,“ vyjadrila sa manželka Magda.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Program koncertu prinesie 14 piesní, ktoré hovoria o láske, živote a vzdá hold spojeniu dvoch velikánov Lasicu i Čekovského a ich nesmrteľných diel cez slovo i hudbu. Väčšinu skomponoval Marián, no piesne Klaviristka a Šťastie (z filmu Rukojemník) jeho sestra Ľubica. Koncert otvorí pieseň Sláva, ktorej hudba pochádza dokonca od otca súrodencov Čekovských.

Nepremeškajte jedinečnú príležitosť zažiť koncert „Lasica píše Čekovskému“, ktorý odráža bohatstvo slovenskej kultúry a zanechá nezmazateľný odtlačok na duši. RTVS ho odvysiela na Veľkonočný pondelok, 1. apríla 2024 o 20.35 h na Dvojke.

25 50 75 90

Galéria

Lasica pise cekovskemu.jpg magda-vášáryová-a-hana-lasicova-na-koncerte-lasica-píše-čekovskému marián-čekovský-hrá-na-klavíri-počas-koncertu-lasica-píše-čekovskému peter-lipa-spieva-na-koncerte-lasica-píše-čekovskému ľubica-čekovská-a-marián-čekovský-hrajú-na-klavíri-na-koncerte-lasica-píše-čekovskému ľubica-čekovská-hrá-na-klavíri-na-koncerte-lasica-píše-čekovskému klaňačka-na-konci-koncertu-lasica-píše-čekovskému martin-valihora-hrá-na-bicie-na-koncerte-lasica-píše-čekovskému marián-čekovský-hrá-na-klavíri-a-sppieva-na-koncerte-lasica-píše-čekovskému Z koncertu Lasica píše Čekovskému

Živé vysielanie ??:??

Televízia