Aj vy si na raňajky, na desiatu či na olovrant bez výčitiek doprajete sladký ovocný jogurt a myslíte si, že vaše zdravie sa vám zaňho poďakuje. Omyl, upozorňuje Michal Páleník, odborník na zdravý životný štýl. „V drvivej väčšine prípadov tam síce tá ovocná zložka je, ale je dosladená. To znamená, že je tam pridaný cukor,“ vysvetlil pre Rádio Slovensko odborník.
Dodal, že hoci sa v ovocných jogurtoch nachádza aj ovocná zložka, jej obsah je pomerne nízky. „Množstvo ovocia v jogurte je príliš malé na to, aby to v skutočnosti malo nejaké benefity pre naše zdravie,“ objasnil Michal Páleník, podľa ktorého si treba dať pozor na veľké množstvo nezdravých prídavných látok.
RTVS online
Ako si teda dopriať obľúbený ovocný jogurt a zároveň neškodiť svojmu zdraviu? „Kúpte si klasický biely jogurt, vylejte si ho do misky a doplňte ho hrsťou čučoriedok, malín či iného obľúbeného ovocia. Vtedy máte na stole naozajstný ovocný jogurt.“
25 50 75 90