Úvod Novinky Tipy z programu
Pomáhame! S batohom a v turistických topánkach pôjdeme za tými, ktorí to potrebujú
Pomáhame! S batohom a v turistických topánkach pôjdeme za tými, ktorí to potrebujú

Pomáhame! S batohom a v turistických topánkach pôjdeme za tými, ktorí to potrebujú

Po štvrtýkrát prinášame charitatívny projekt Rádia Slovenska.

Rádio Slovensko v spolupráci s portálom ludialudom.sk sa tohto roku opäť zomkli a štartujú 4. ročník projektu Rádio Slovensko Slovensku. Už 10. júna prinesie moderátorka Marianna Kovácsová do vysielania pilotný príbeh projektu, ktorého víkendovou kulisou bude Národný štafetový beh Košice - Bratislava The RUN Slovakia (počas víkendu 7. až 9. júna 2024). Ďalšie ľudské osudy, ktoré sú odkázané na pomoc od iných, si budú môcť poslucháči Rádia Slovensko vypočuť počas tohto leta. Celkovo tak Rádio Slovensko ponúkne 16 príbehov, ktoré potrebujú pomoc od poslucháčov. Ale dobrú vec môžete urobiť už teraz, ak podporíte aj náš spomínaný úvodný pilotný príbeh.

beh-FB

V núdzi poznáš priateľa

Rádio Slovensko odvysiela v pondelok 10. júna, ráno po ôsmej hodine pilotný príbeh charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku. Hlavnou myšlienkou celej iniciatívy je pomôcť ľuďom v núdzi, ktorí sú odkázaní na pomoc od iných. Každý rok vyberá Rádio Slovensko 15 príbehov, ktoré sú odvysielané v lete od 5. do 23. augusta, plus jeden teraz ako pilotný úvodný príbeh. Predstavíme vám osudy ľudí, ktorí to nemajú jednoduché a zároveň vás zavedieme do rôznych kútov Slovenska. Viac o zaujímavom putovaní Slovenskom Marianny Kovácsovej s tímom RSS sa dozviete z vysielania Rádia Slovensko a na našich sociálnych sieťach (Facebook, Instagram, YouTube).

Marianna Kovácsová, redaktorka RTVS

Tento rok v turistickom

Tento rok nastane zmena v spôsobe presúvania sa po Slovensku za pätnástimi ľudskými príbehmi, ktoré potrebujú pomoc od poslucháčov. Marianna Kovácsová odloží svoj bicykel a spolu so svojim tímom si obuje turistické topánky, na plecia si vezme batoh a od 5. do 23. augusta bude putovať z východu na západ za tými, ktorý potrebujú podporu od iných.

Neskutočne sa teším na ďalší ročník projektu Rádio Slovensko Slovensku“, povedala moderátorka Marianna Kovácsová. „Pomáhať druhým v núdzi je prejavom našej ľudskosti a súcitu. Staraním sa o slabších posilňujeme medziľudské väzby, vytvárame spravodlivejšiu spoločnosť a budujeme silnejšie naše komunity, v ktorých sa môžeme cítiť všetci bezpečne. A toto je ten pravý cieľ, pre ktorý som rozhodnutá prejsť naprieč celým Slovenskom.“


Čo prinieslo bicyklovanie

Počas uplynulého ročníka sa podobným spôsobom vyzbieralo viac ako 77. 000 eur a celý rozhlasový tím spolu so zástupcami ludialudom.sk vyjadrujú nádej, že výsledná suma za tento kalendárny rok by mohla byť aj vyššia.

Poslucháči Rádia Slovensko tak môžu pomôcť pilotnému, ako aj augustovým pätnástim príbehom, darcovskou SMS správou v tvare „DMS LUDIALUDOM“ na telefónnom čísle 877, v období od 1. júna až do 31.decembra 2024. Cena SMS je 5 €.

Manažér marketingu programových služieb Slovenského rozhlasu Milan Urbaník, ktorý je autorom projektu, sa k tohtoročnému pochodu pomoci vyjadril: „Pamätajme, že každý z nás má moc a schopnosti meniť svet k lepšiemu. Práve skutkom pomoci druhým urobíme zo sveta súcitnejšie a krajšie miesto pre všetkých. Rádio Slovensko verí, že vďaka poslucháčom sa podarí štvrtý ročník charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku opäť úspešne zrealizovať a malými krokmi jednotlivcov urobiť veľký výsledok“.

Viac informácií o projekte a o tom, ako môžete pomôcť, nájdete na stránke Rádia Slovensko: https://slovensko.rtvs.sk/. 25 50 75 90
Foto: RTVS, FB/Radio Slovensko

Živé vysielanie ??:??

Televízia