Úvod Novinky Tipy z programu
Miestna špecialita alebo nechutná zvrátenosť? Tento pokrm by ste asi nezjedli
Miestna špecialita alebo nechutná zvrátenosť? Tento pokrm by ste asi nezjedli

Miestna špecialita alebo nechutná zvrátenosť? Tento pokrm by ste asi nezjedli

Peruánci na toto jedlo nedajú dopustiť.

Zatiaľ čo pre nás je morské prasiatko rozkošným domácim zvieratkom, Peruánci ho majú najradšej poriadne prepečené. Peruánske morča cuy nájdete na jedálnych lístkoch tých najlepších reštaurácií, ktoré sa špecializujú na lokálnu kuchyňu.

Ako vyzerá pečené morča? Pozrite si celé video:

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

Aj my sme mali šancu túto miestnu špecialitu ochutnať. V rámci relácie Cestou necestou sme sa totiž vybrali do Peru, kde nám v lokálnej reštaurácii naservírovali jedno chrumkavé morské prasiatko.

Aby bol náš gastronomický zážitok naozaj kompletný, na tanier sme dostali údajne tú najlepšiu časť – hlavu. Ako nám vysvetlil náš sprievodca, Slovák Gabo žijúci v Peru, cuy nemá veľa mäsa a tá najchutnejšia časť sa nachádza v okolí hlavy a krku.

„Mne to veľmi chutí. asi jediná vec, ktorá ľudí odrádza, je výzor toho jedla. Ale má to skvelú chuť, prirovnal by som to ku kuracine,“ popísal Gabo, ktorý nás sprevádzal počas ciest touto krajinou. Ochutnali by ste túto pochúťku?

Gastronomický cestopis Cestou necestou nás pravidelne zoberie do neprebádaných kútov sveta, kde nám miestni a Slováci, ktorí tam žijú, ukazujú kuchárske špeciality. Celú epizódu si môžete pozrieť aj v našom online archíve.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia