Úvod Novinky Tipy z programu
Tvorcovia našej športovej relácie si v Amerike zacvičili s Arnoldom Schwarzeneggerom
Tvorcovia našej športovej relácie si v Amerike zacvičili s Arnoldom Schwarzeneggerom

Tvorcovia našej športovej relácie si v Amerike zacvičili s Arnoldom Schwarzeneggerom

Sila pohybu je športovo-cestovateľská relácia, ktorej cieľom je motivovať a inšpirovať k športu.

Od apríla ju môžete každý druhý týždeň sledovať na stanici RTVS ŠPORT. Diváci si už mohli vychutnať atraktívne epizódy z jachtingu v Chorvátsku, lezenia ľadopádu v Dolomitoch či adrenalínový treking na Malorke. Za reláciou stoja bratia Chrappovci, Viťo ako moderátor a scenárista a Roman v úlohe režiséra.

Už roky sa venujú televíznej, dokumentárnej aj filmovej tvorbe so zameraním na pohyb, prírodu, osobnostný rozvoj či spoznávanie krajín sveta. Takto zavítali so svojím tímom, kameramanom Tomášom Bartalošom a Martin Ješkom aj do USA do Kalifornie. Ich cieľom bolo Los Angeles a legendárne fitness centrum Gold's Gym na Venice beach.

Vito-a-Arnold-Schwarzenegger-na-bicykli

„Do LA som odišiel kvôli trom veciam. Bol to môj filmársky sen, hľadal som inšpiráciu a energiu na písanie môjho scenára k pripravovanému filmu Dobrá forma, ale hlavne som sa chcel dostať do kondície v Mekke bodybuildingu. Cvičenie v Gold's Gym bola nádhera. Vidieť vypracovaných ľudí, ktorí majú v sebe plno odhodlania meniť svoje telo a myseľ,“ povedal Roman Chrappa, režisér relácie Sila pohybu.

Táto časť Los Angeles je samozrejme presiaknutá filmovými celebritami a bratom Chrappovcom sa pri nakrúcaní podarilo stretnúť hádam tu najznámejšiu. Neďaleko býva Arnold Schwarzenegger, ktorý si sem chodí na bicykli zacvičiť takmer každé ráno.

Roman-opäť-v-Gold gym

„Keď som ho uvidel cvičiť na strojoch vedľa mňa až sa mi rozbúchalo srdce. Jeho neuveriteľný príbeh kulturistickej, filmovej či politickej kariéry sú pre nás ohromnou inšpiráciou. Pozdravil som ho, prehodil s ním zopár slov a keď som mu povedal, že sme so Slovenska tak sa usmial. Povedal, že poznám. Veľmi pekná krajina. Akoby aj nie keď pochádza zo susedného Rakúska. Jeho bodyguard nám Arnolda nakrúcať nedovolil, ale vzácny suvenír spoločných fotiek sme si odniesli,“ spomína na zážitok z Gold's Gym moderátor Viťo Chrappa.

Pri nakrúcaní samozrejme nevynechali ani Muscle beach. Je to fitness centrum pod holým nebom priamo na pláži, kde takisto zanechali hlbokú stopu slávne kulturistické mená. Špeciálnu epizódu Sila pohybu - Fitness z Kalifornie si môžete pozrieť v premiére 19. júna o 20:30 na RTVS ŠPORT.

25 50 75 90

Galéria

Roman-opäť-v-Gold gym Vito-a-Arnold-Schwarzenegger-na-bicykli Muscle beach Vito-Sekvoja Vito-Hollywood Vito-Joshua tree Vito-Baywatch Vito-Gold gym Roman-a-Arnold-schwarzenegger Roman-Gold gym Sila-pohybu-team-Muscle beach

Živé vysielanie ??:??

Televízia