Úvod Novinky Tipy z programu
Zabudnite na kufre! Tieto aerolínie vám na dovolenku požičajú oblečenie
Zabudnite na kufre! Tieto aerolínie vám na dovolenku požičajú oblečenie

Zabudnite na kufre! Tieto aerolínie vám na dovolenku požičajú oblečenie

Viete si zbaliť kufor efektívne a skromne? Alebo ho zatvárate násilím?

Ostrieľaní cestovatelia majú balenie v malíčku. Tí príležitostní často zvádzajú boj o každé tričko navyše. Limity batožiny do lietadla jednoducho nepustia.

Počuli ste už o úspornom kapsulovom šatníku? Takýto šatník obsahuje len základné kúsky oblečenia, ktoré sú navzájom kombinovateľné. Tak z pomerne skromného šatníka viete vyskladať množstvo pekných outfitov.

Cestovanie.png

Výhodou kapsulového šatníka je šetrenie prírodnými zdrojmi a tiež vašej peňaženky. Inšpirovali si ním aj japonské aerolínie, ktoré prišli s novou myšlienkou.

Ekonomické aj ekologické

Rozhodli sa využiť nadbytočné zásoby odevných reťazcov a vytvoriť požičovňu odevov. Cestujúci tak nemusia lietať s plným kufrom a oblečenie si na dovolenke jednoducho požičajú. Vybrať si môžu podľa vlastného vkusu, veľkosti a sezóny. K dispozícii je oblečenie od ležérneho až po formálne elegantné a vyhovie naozaj každému.

Funguje to na princípe donášky. Návštevníci si svoje oblečenie môžu prenajať až na dva týždne prostredníctvom rezervačného systému. Po vytvorení rezervácie sa aerolinky postarajú o doručenie balíka priamo do hotela.

Čo stojí za týmto nápadom? Japonské aerolínie sa tak snažia odľahčiť nie len cestujúcich, ale predovšetkým prírodu. Svojich zákazníkov budú pravidelne informovať, koľko emisií ušetrili vďaka tomu, že si nevzali batožinu.

Viac si môžete vypočuť v Dobrej správe na Rádio Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia