Úvod Novinky Tipy z programu

Od výberu správnej podprsenky závisí celodenný komfort. Ako si zvoliť tú ideálnu?

Dámy vedia, že vybrať si tú správnu a pohodlnú podprsenku nie je vôbec jednoduché.

Od výberu správnej podprsenky závisí celodenný komfort. Ako si zvoliť tú ideálnu?
Ako postupovať, aby vám podprsenka sadla ako uliata? Tejto téme sme sa venovali v relácii Dámsky klub. Celú epizódu si môžete pozrieť v televíznom archíve.

Pri výbere pomôže, ak si milé dámy dáte premerať obvod hrudníka. Možno budete prekvapené, že vaša skutočná veľkosť je iná, ako ste si doteraz mysleli. Poznať správnu veľkosť je predsa základom dobrého výberu.

K dispozícii sú rôzne strihy, farby aj vzory. Pri výbere je potrebné zvážiť viacero faktorov.

Upustite od klasiky

Po prvé, premyslite si outfit, pod ktorý si podprsenku obliekate. Niekedy je lepšie, namiesto zahaľujúcej a telovej klasiky zvoliť farebnejšiu čipkovanú variantu, ktorá vám prsia krásne spevní a zároveň čiastočne odhalí.

Nebojte sa odhaliť svoj dekolt. Pri správnom výbere podprsenky môžete pôsobiť decentne a zároveň sa cítiť pohodlne.

Samozrejme, zohľadňujeme aj veľkosť prsníkov. Pre väčšie poprsie môžu byť pohodlnejšie čipkované a nevystužené podprsenky. Rozhodne neplatí, že krásny efekt dosiahneme iba vystuženými košíkmi. Naopak, tie môžu byť pri veľkom poprsí problém a výsledný efekt pôsobí neesteticky.

dámska podprsenka

Kostice, áno či nie

Líši sa aj výška stredu podprsenky. V prípade, že vás podprsenka tlačí uprostred hrudnej kosti, zvoľte si takú, ktorá má stred nižší alebo vyšší.

Dilema sa krúti aj okolo kostíc. Kedy sú vhodnejšie podprsenky bez kostíc? Určite ich ocenia dojčiace mamičky a ženy, ktoré preferujú domáce pohodlie. Ak sa však vyberiete do práce či na priateľské stretnutie, oblečte si podprsenku s kosticami. Tvar a dĺžka kostíc sa líši podľa typu podprsenky. Jej funkciou je správne držať poprsie.

Možno vás to prekvapí, ale ramienka podprsenky nie sú takmer vôbec dôležité. Či široké alebo úzke je skôr záležitosť osobného vkusu. Podstatné je skôr ich správne nastavenie, pri ktorom si môžete pomôcť dvoma prstami. Ramienko stiahneme na takú dĺžku, aby sa pod neho zmestili dva prsty na výšku.

Viac informácií o výbere perfektnej podprsenky sa dozviete v priloženom videu.

25 50 75 90