Úvod Novinky Tipy z programu
Bol naozaj "Beatlesák"? Meky Žbirka to tak striktne nevidel
Bol naozaj "Beatlesák"? Meky Žbirka to tak striktne nevidel

Bol naozaj "Beatlesák"? Meky Žbirka to tak striktne nevidel

Tak, ako to teda je? Zaspomínajme si na legendárneho speváka.

Ešte predtým, ako sa vybral na sólovú kariéru, sa Miroslav „Meky“ Žbirka preslávil ako člen skupiny Modus. Skupina vznikla v roku 1967, kedy na hudobnej scéne dominovali kapely ako The Beatles či Rolling Stones. Modus hrával ich najväčšie hity, za ktorými publikum „šalelo“.

„Kedysi, v šesťdesiatych rokoch sa delilo publikum na dve skupiny, The Beatles a Rolling Stones,“ povedal legendárny Meky, ktorého mnohí fanúšikovia vnímali skôr ako „Beatlesáka“.

„Mám pocit, že ty si predsa len s Beatles v užšom kontakte, ako s Rolling Stones,“ povedala mu aj Iveta Malachovská, keď sa spolu stretli v televíznej relácii. Či to tak bolo aj v skutočnosti alebo išlo o mylný dojem, prezradil sám Meky.


Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

V relácii, ktorú dnes vyťahujeme zo spomienkového televízneho archívu, spevák vyjasnil, do ktorého tímu patrí. „Ja som bol na tej správnej strane barikády, pretože ja som mal rád obidve tie skupiny,“ uviedol Meky, ktorý bol vždy obdivovateľom obidvoch kapiel. „Obidve boli výborné a, nie náhodou, základné skupiny, pretože Rolling Stones boli iní ako The Beatles,“ vysvetľoval. Meky nebol nikdy iba jednostranne zameraný hudobník.

„Beatles otvorili dvere. Boli to takí fajn chlapci, usmievali sa a boli v oblekoch. A keď boli dvere otvorené, tak prišli Stones,“ povedal Meky.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia